Takaisin arkistosivulle
19.4.2005 | Uutiset

Kaksi voittoa Viikin Latokartanon tontinluovutus­kilpailussa

VVO:lta Hitas-omistusasuntoja Viikkiin

VVO Rakennuttaja Oy on voittanut Helsingin kaupungin Viikin Latokartanoon järjestämän tontinluovutuskilpailun. Kahden tontin suunnittelukilpailu ratkaistiin suunnitelmien laadun perusteella.

– Suunnittelumme lähtökohtana oli täydentää kaupunkikuvallisesti Viikin Latokartanoon syntymässä olevaa modernia ekokaupunginosaa. Rakennusten tyylikkäät julkisivut Agronominraitille päin muodostavat arkkitehtuuriltaan yhtenäisten, vaaleiden rakennusmassojen sarjan, joiden pihoissa korostuu paikan alkuperäinen kalliomaaston henki. VVO on panostanut pitkäjänteisesti laadukkaiden ja kohtuuhintaisten asuinympäristöjen kehittämiseen, jonka tuloksena olemme menestyneet kilpailuissa, kertoo VVO Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Arto Hiltunen.

– Helsingin kaupungilla on oikea linja, että ainakin osassa tonttien luovutuksista painopiste asetetaan rakennetun ympäristön laatuun eikä maan hintaan. Pidemmällä aikavälillä se on myös kuntatalouden kannalta edullista, kun saadaan aikaan asukkaita houkuttelevia, omaleimaisia ja esteettisesti mielenkiintoisia ympäristöjä, Hiltunen jatkaa.

Latokartanoon VVO rakennuttaa kaupungilta vuokratuille tonteille Hitas-omistusasuntoja neljään lamellitaloon ja kahteen kaupunkivillaan. Niihin tulee yhteensä 110 myytävää asuntoa, joiden keskihinta on 2 350 euroa/asm2. Ensimmäiset asunnot valmistuvat vuoden 2007 alkupuolella. Asunnot ovat melko väljiä, keskipinta-ala on noin 80 asm2. Jokaisessa asunnossa on iso parveke ja viherhuone.

Rakennusten julkisivut ovat pääosin rapattuja. Vastapainoa vaaleille rappauspinnoille luo parvekkeiden taustaseinien tummat puupinnat sekä suuret lasipinnat. Rakennukset on sijoitettu tonttien ulkokehälle siten, että on saatu asukkaiden yhteiseen käyttöön laajat ja avarat piha-alueet. Lisäksi neljän talon ylimpään kerrokseen rakennetaan yhteiseen käyttöön hyvin varustetut saunaosastot takkahuoneineen ja terasseineen.

Viikin Latokartanon asuntojen suunnittelusta vastaa Arkkitehtiryhmä A6 Oy ja maisemasuunnittelusta Molino Oy.

Lisätietoja kilpailusta:
toimitusjohtaja Arto Hiltunen, puh. 020 508 3606 ja
arkkitehti Jari Mäkimattila, puh. 020 508 3614

Lisätietoja omistusasuntotuotannosta:
johtaja Kalevi Holopainen, puh. 020 508 3666.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.