Takaisin arkistosivulle
25.3.2010 | Uutiset

JHL:n Jani Salenius: vuokralla asuminen on hyvä vaihtoehto omistusasumiselle

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n talouspäällikkö Jani Salenius (34) asettuu luottavaisin mielin VVO:n hallituksen jäsenen paikalle. Kotkan kaupunginsihteerin paikalta lokakuussa 2009 JHL:ään siirtynyt Salenius tuntee VVO:n niin yrityksenä kuin opiskeluaikojen vuokranantajanakin.

– VVO on minulle vakaa iso toimija, jonka volyymi tuntuu niin isona kiinteistömassana kuin merkittävänä vuokraisäntänä toimimisena, toteaa Salenius.

Saleniuksen mukaan JHL on ollut jo vuosia VVO:n suurimpia omistajia. Omistajuuden kautta JHL on osaltaan ollut mukana kehittämässä suomalaista asumista. Toisaalta VVO on ollut JHL:lle hyvä sijoituskohde, josta on saatu vakaa tuotto.

Salenius näkee vuokra-asumisen lisääntyvän Suomessa jatkossa. Kaupungistuminen tuo asumiselle uusia vivahteita ja vuokra-asuminen nousee jatkossa yhä merkittävämmäksi vaihtoehdoksi omistusasumisen rinnalle. Myös taloudellinen taantuma lisäsi vuokra-asuntokysyntää.

VVO:n hallituksen jäsenyyteen Salenius suhtautuu luottavaisesti. Aiemmat hallitustyöskentelykokemukset ovat kuntapuolta sekä useiden kiinteistöyhtiöiden hallituksista. Yksityisen vuokra-asuntoyrityksen hallitustyöskentelyyn antaa puolestaan eväitä kuntapuolen vankka tuntemus ja rakennuslakimiehenä toimiminen.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.