Takaisin arkistosivulle
22.1.2013 | Uutiset

Jätteenkeräys tehostuu VVO:n pääkaupunkiseudun kiinteistöissä

VVO:n tavoitteena on kehittää ympäristöhuoltoratkaisujaan entistä tehokkaammiksi ja ympäristömyötäisemmiksi. Tähän liittyen varteenotettavat palveluntarjoajat on kilpailutettu ja yhteistyötoimija valittu.

W750_2014-04-16T16-16_1740337965_30

Jätteiden keräys monipuolistuu VVO:n kiinteistöissä pääkaupunkiseudulla. VVO ja Lassila & Tikanoja Oyj solmivat ympäristönhuoltosopimuksen 1.1.2013 alkaen. Uusina kiinteistökohtaisesti kerättävinä jakeina aloitetaan lasin ja metallin keräys tammikuun aikana. Ennestään kiinteistöissä on ollut kartonki- ja paperijakeiden keräys. Allekirjoitettu hyötyjaesopimus on voimassa kolme vuotta.

Uudistus koskee seuraavia paikkakuntia: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Kerava, Riihimäki, Nurmijärvi, Porvoo ja Vihti.

Kevään aikana kartoitetaan mahdollisuuksia kehittää kiinteistökohtaista jätehuoltopalvelua vielä nykyisestään, sanoo energia- ja ympäristökoordinaattori Kari Mähönen VVO:lta.

Säästöjä jätekustannuksiin

Jätehuollon kustannusten voimakkaasti kasvaessa on tärkeää pyrkiä nostamaan hyötykäyttöaste mahdollisimman korkealle. Hyötykäyttöjakeiden keräystä lisäämällä voidaan kiinteistön kalliin sekajätteen määrää saada vähennettyä.

Tavoitteelle on hyviä syitä; VVO:n arvoihin on kirjattu tuloksellisuus ja kiinteistöjen ylläpito kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, kokonaiskustannusten vähentäminen jätehuollon optimoinnilla ja VVO:n ilmastokumppanuus Helsingin kaupungin kanssa, jossa VVO on sitoutunut vähentämään kiinteistöiltä kerättävän sekajätteen määrää.

Lajitteluapuri ja raportointityökalut avuksi

Lassila & Tikanoja Oyj tarjoaa uutena palveluna VVO:lle nettipohjaisen www.lajitteluapuri.fi-sivuston, joka tarjoaa asukkaille ja henkilöstölle vinkkejä ja neuvoja lajitteluun ja kierrätykseen.

Lisäksi sopimukseen kuuluu raportointityökalu, minkä avulla voidaan seurata kohdekohtaisesti kustannusten kehittymistä, tyhjennysmääriä ja toteutuneita tyhjennystapahtumia. Nettipohjainen raportointityökalu saadaan käyttöön kevään 2013 aikana.
Lisätietoja:
Kari Mähönen, energia- ja ympäristökoordinaattori, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3309

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.