Takaisin arkistosivulle
26.8.2014 | Uutiset

Jätettä ei jätetä -kampanjan palkintona pihajuhlat asukkaille

Viime keväänä VVO järjesti Jätettä ei jätetä -kampanjan, jonka tavoitteena oli kiinnittää huomiota kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun. Kampanjan yhtenä osana oli kuvakisa, jonka pääpalkintona oli pihajuhlat kaikille talon asukkaille.

Kuvakisan aiheena oli ”Siistein jätehuone ikinä!”. Kisan toivottiin kiinnittävän huomiota jätehuoneiden siisteyteen sekä jätteiden lajittelun merkitykseen. Kuvakisan parhaaksi kuvaksi valittiin Henri Salomaan otos ”Lajittelemisen iloa!”.

– Idea kuvan ottamiseen syntyi heti, kun näin ilmoituksen kisasta. Ajattelin, että kun meillä kerran kierrätetään, niin otetaan siitä kuva. Kaikkien pitäisi kierrättää, sillä se on vähintä mitä voimme tehdä, kertoo Henri Salomaa.

Pääpalkintona oli kaikille talon asukkaille tarkoitetut pihajuhlat, joita vietettiin Helsingin Alppilassa Aleksis Kiven kadulla lauantaina 23.8. Juhlissa tarjoiltiin buffetpöydästä herkkuja ja musiikista vastasi Pietarin Spektaakkeli -bändi. Pietarin Spektaakkelin kappale Tyttö lähtee tanssimaan on ollut yksi uuden Radio Helsingin soitetuimpia.

– Oli hauskaa, että pääpalkintona oli juhlat kaikille talon asukkaille. Juhliin osallistui yli 40 asukasta – oli mukavaa kun pääsi tutustumaan naapureihin. Pietarin Spektaakkelin esiintyminen toi hienon lisän rentoon tunnelmaan, sanoo Henri Salomaa juhlien jälkeen.

W750_2014-09-01T13-09_2019637024_41

Viime keväänä VVO järjesti Jätettä ei jätetä -kampanjan, jonka ensimmäisessä vaiheessa kerättiin ideoita jätehuoneiden siisteyden parantamiseksi lajittelun ja kierrätyksen avulla. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli lähes 1 100, joista 700 vastaajaa antoi oman vinkin tai ehdotuksen jätehuoneiden siistimiseksi.

Jätettä ei jätetä -kampanjan toisessa vaiheessa järjestettiin kuvakisa VVO:n asukkaille. Pääpalkintona oli pihajuhlat kaikille talon asukkaille. Lisäksi voittaneen kuvan lähettänyt asukas sai Hackmanin kattilan, kasarin ja paistinpannun. Hackmanin käyttämästä raaka-aineesta jopa 90 % voi olla kierrätettyä.

Lisätietoja:

www.vvo.fi/ekoteko

Energia- ja ympäristökoordinaattori Kari Mähönen, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3309, kari.mahonen@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.