Takaisin arkistosivulle
29.12.2014 | Uutiset

ISS ja VVO torjuvat harmaata taloutta – Tilaajavastuulain noudattaminen osaksi yhteistyösopimusta

ISS Palvelut ja VVO ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa tilaajavastuulain noudattaminen on tiettävästi otettu mukaan palvelun tilaajan ja palveluntarjoajan väliseen sopimukseen ensimmäistä kertaa Suomessa.

vvo2

– Vaikka kiinteistöpalvelualalla harmaa talous ei ole erityisen paha ongelma, pyrimme ennaltaehkäisevällä toiminnalla pitämään sen myös pois alalta. Erityisesti haastavina taloudellisina aikoina talousrikollisuuteen voi olla suurempi kiusaus, kertoo ISS:n toimitusjohtaja Kari Virta.

– Voimme sopimuksen avulla taata sen, että tilaajavastuu kattaa koko kiinteistöpalveluidemme toimintaketjun – myös kumppanimme mahdolliset alihankinnat ja ostot tilaajan lukuun. Kumppanuusverkostojen hallinta loppuun asti on VVO:n keskeisimpiä periaatteita yritysvastuullisuuden toteuttamisessa käytännössä, sanoo VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen.

– Käytännössä tilaajavastuulain noudattaminen toimii VVO:n kanssa siten, että ISS käyttää vain VVO:n tilaajavastuulain alaisessa toimittajarekisterissä olevia toimijoita, sanoo Virta.

– Sopimuksen noudattamista valvotaan ja sen noudattamatta jättämiselle on nollatoleranssi. Mahdollisille sopimusrikkeille on määritelty sopimussanktiot, sanoo Nieminen.

– Toivomme, että tällainen vapaaehtoisuuteen pohjautuva – ei lainsäädännön pakottama – toiminta, jossa tilaaja edellyttää palveluntuottajalta vastuullisuutta käytännön toimintamallien tasolla, leviää yhteiskunnassa laajemmin. Näin harmaalle taloudelle ei ennen pitkää jää mahdollisuutta toimia, sanoo Virta.

– Vastuullisuus on VVO:n strategiaan linjattu toimintaperiaate, ja viemme tämän toimintamallin osaksi muitakin kumppanuussopimuksiamme, päättää Nieminen.

ISS:n ja VVO:n välisessä kiinteistöpalvelusopimuksessa ISS vastaa kiinteistönhoidosta lähes 300:ssa VVO:n kiinteistössä. Lisäksi ISS toteuttaa VVO:lle muun muassa korjausrakentamisen palveluita.

Tilaajavastuulaki tarkoittaa sitä, että palvelun tilaajan on selvitettävä ja vastattava siitä, että ulkopuolista työvoimaa käytettäessä sopimuskumppani hoitaa lainmukaiset velvoitteensa. Lisätietoja tilaajavastuusta: www.tilaajavastuu.fi

Lisätietoja:

ISS Palvelut
Kari Virta, toimitusjohtaja
puh. 020 514 1316 / kari.virta@iss.fi

VVO
Jani Nieminen, toimitusjohtaja
puh. 050 373 4847 / jani.nieminen@vvo.fi

ISS Palvelut on Suomen kolmanneksi suurin yksityinen työnantaja ja maan johtava kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys. Tuotamme henkilöstövaltaisia tukipalveluita yrityksille ja yhteisöille sekä julkiselle sektorille. Luomme toiminnallamme laadullista ja taloudellista arvoa asiakkaidemme liiketoimintaan. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli 534 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on lähes 12 000. ISS Palvelut on osa kansainvälistä ISS-konsernia, joka toimii yli 50 maassa. www.iss.fi, www.issworld.com

VVO
VVO-yhtymä Oyj on johtava kiinteistöjen omistamiseen ja asuntojen vuokraukseen erikoistunut yritys, jolla on yli 40 000 vuokra-asuntoa 42 paikkakunnalla Suomessa. VVO- ja Lumo-kodit ovat osa VVO-konsernia. VVO-konsernin koko asunto-omaisuuden käypä arvo on yli 3,5 miljardia euroa.