Takaisin arkistosivulle
11.2.2010 | Uutiset

Ikääntyville asukkaille asuntoja Keravalle

– Porvoonkatu 12 harjannostajaispäivää vietetään tänään yhdessä Keravan palvelutalosäätiön kanssa

Keravan keskustan tuntumaan, Porvoonkatu 12:een, on rakentumassa VVO:n uudiskohde, jossa huomioidaan ikäihmisen asumisen erityistarpeet. Harjakorkeudessa olevassa kiinteistössä on vuokra-asuntoja erilaisiin tarpeisiin yhden huoneen ja tupakeittiön asunnoista aina kolmen huoneen ja keittiön huoneistoihin saakka.

Kaiken kaikkiaan kohteeseen valmistuu 41 huoneistoa. Neljässä näistä on inva-asumiseen soveltuva mitoitus. Kiinteistön viides kerros vuokrataan Keravan palvelutalosäätiölle, johon sijoittuu 13 ryhmäkotiasuntoa. Ryhmäkodissa tarjotaan Keravan palvelutalosäätiön järjestämä ympärivuorokautinen valvonta ja asumisen palvelut.

Viereisellä tontilla sijaitsevan Keravan palvelutalosäätiön kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Talojen välille on rakennettu kaksi yhdystunnelia, joiden kautta talon asukkaat pääsevät hyödyntämään naapuritalon palveluja. Asukkaat voivat hankkia muun muassa erilaisia hoivapalveluita, ateria- ja pyykinpesupalveluita tai virkistäytyä tarjolla olevissa kampaamo- ja jalkahoidoissa.
Järvenpään VVO-kotikeskuksen aluepäällikkö Nina Silvosen mukaan kiinnostus esteettömän liikkumisen ja lisäpalveluita mahdollistavaan asumiseen on ollut alueen senioreiden keskuudessa kova, vaikka kohteen markkinointi ei ole vielä edes alkanut.

– Tarjoamme kohteen vuokra-asuntoja ensisijaisesti jo VVO:lla asuville yli 55-vuotiaille asukkaille. Kuuntelemme luonnollisesti herkällä korvalla myös Keravan palvelutalosäätiön toiveita. Heillä on vankka kokemus siitä millaiset asukkaat kohteeseen sopisivat. Asuntoja voi kuitenkin tiedustella jo VVO:n Järvenpään kotikeskuksesta, vinkkaa Silvonen.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.