Takaisin arkistosivulle
15.12.2010 | Uutiset

Huippunopeat laajakaista­yhteydet valo­kuidulla VVO:n asuntoihin

Sonera ja VVO-yhtymä ovat sopineet lähes 350 asuinkiinteistön varustamisesta huippunopeat laajakaistat mahdollistavilla valokuituyhteyksillä siten, että asukkaille 2 Mbit/s nopeusluokan laajakaista sisältyy asumispalveluun. Kiinteistökohtainen laajakaistapalvelu on aikaisemmin ollut saatavilla noin 4 500 VVO:n asunnossa ja uudistuksen jälkeen palvelu on mahdollista saada kaikkiaan yli 18 000 VVO:n asuntoon ympäri Suomea. Valokuituyhteydet mahdollistavat asukkaille 100 Mbit/s-yhteydet, joiden avulla onnistuvat sukkelasti mm. useampien tietokoneiden käyttö kodissa samaan aikaan ja Sonera KotiTV:n katsominen.

Kiinteistösopimuskohteissa asunnot varustetaan 2 Mbit/s perusnopeudella, joka sisältyy huoneistojen vuokraan. Asukkaat voivat lisäksi itse tilata normaalia edullisemmin käyttöönsä lisänopeuksia valitsemallaan nopeusluokalla. Jokaisessa huoneistossa on saatavilla jopa 100 Mbit/s nopeusluokan palvelut. Suurin osa asunnoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Lisäksi sopimus kattaa asuinkohteita muun muassa Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Sonera on rakentanut suurimmissa kaupungeissa valokuituverkkoaan jo yli 400 000 kotitalouden saataville. Näin myös VVO:n kiinteistöissä valokuituyhteyksien saatavuus on kattava. Palvelu aloitetaan VVO:n kiinteistöissä nopeasti joulu-tammikuun aikana ja sopimus mahdollistaa palvelun laajentamisen tulevina vuosina myös muihin VVO:n kohteisiin valokuituverkon laajentuessa.

-Tällä ratkaisulla varmistamme asukkaillemme huippunopeiden laajakaistayhteyksien saamisen edullisesti ja helposti. Huomioimme asiakkaidemme tarpeet ja varaudumme samalla tulevaisuuden haasteisiin. Ratkaisulla parannamme asuntojemme varustelutasoa. Kilpailukykyisen hinnan lisäksi Sonera pystyy valtakunnallisena toimijana takaamaan riittävän suuren kattavuuden valokuituyhteyksille. Luonnollisesti valintaan vaikutti myös tuotteen sopivuus pitkäikäisenä ratkaisuna sekä yhtiöllemme että asukkaillemme, toteaa VVO:n ylläpitoyksikön johtaja Kimmo Rintala.

-Valokuitupohjaisilla kiinteistöjen laajakaistaratkaisuilla on markkinoilla kasvava kysyntä johtuen sen valtavasta kapasiteetista ja hyvästä toimintavarmuudesta tarjottaessa yhä monipuolisempia laajakaista- ja tv-palveluita kuluttajille. Vuokraan kuuluvat laajakaistayhteydet ovat voimakkaasti yleistyneet ja vastaava trendi näkyy myös taloyhtiöissä. Uuden asunto-osakeyhtiölain mukaisesti myös laajakaistayhteydet voidaan taloyhtiöissä hankkia enemmistöpäätöksellä samaan tapaan kuin on totuttu hankkimaan mm. kaapeli-tv-palvelut. Liittymänopeuksien tarve kasvaa vauhdilla laajakaista- ja tv-palveluiden lisääntyessä ja monipuolistuessa laajakaistaverkoissa. Tähän tarpeeseen valokuituyhteys taloyhtiöön on jo lähes välttämättömyys, toteaa myyntijohtaja Esko Korkalo Soneran laajakaistaliiketoiminta-alueelta.

Lisätietoja:

VVO-yhtymä Oyj, ylläpitoyksikön johtaja Kimmo Rintala, puh. 020 508 3520
sähköposti etunimi.sukunimi@vvo.fi

TeliaSonera, myyntijohtaja Esko Korkalo, puh. 040 0404 087
sähköposti etunimi.sukunimi@teliasonera.com

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.