Takaisin arkistosivulle
7.11.2017 | Uutiset

Historiallinen rakennus Helsingissä saa uuden käyttötarkoituksen – entisen kirjapainon tilalle valmistuu laadukkaita vuokra-asuntoja

Lumo-kodit Töölönkadulla

Weilin+Göösin kirjapainona ja toimistorakennuksena aiemmin toiminut kivitalo palvelee kaupunkilaisia jatkossa asuinkäytössä. Töölönkadulle valmistuu helmikuussa 2018 yhteensä 102 Lumo-vuokrakotia.

Arkkitehti Karl Lindahlin suunnitteleman, vaiheittain vuosien 1925–1938 aikana valmistuneen rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut vuosien varrella tarpeen mukaan. Entisen kirjapainon ja toimistotilojen paikalta löytyy tänä päivänä omistusasuntoja, ja pian myös vuorakoteja. Vuoden 2018 alussa osoitteeseen Töölönkatu 11-15 valmistuu laadukkaita Lumo-koteja.

Ainutlaatuisia kaupunkikoteja loistosijainnilla

Sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella ydinkeskustan tuntumassa houkuttelee parempaa kaupunkiasumista arvostavia vuokralaisia. Töölönkadun kodit tarjoavat tilan tuntua erilaisiin tarpeisiin; valoisia ja kompakteja yksiöitä sekä tilavia loft-asuntoja useammalle asukkaalle.

– Töölönkadulla on nyt tarjolla ainutlaatuisia kaupunkikoteja loistosijainnilla. Asuntojen huonekorkeus on tavallista korkeampi ja suuret ruutuikkunat valaisevat huoneita kauniisti. Leveät ikkunalaudat ja upeat kattoparrut kruunaavat asuinelämyksen 2.-4. kerroksen huoneistoissa, projektipäällikkö Anna Ritonummi Kojamolta kuvailee.

Asunnot saneerataan vanhaa kunnioittaen, mutta laadukkain pintamateriaalein ja kodinkonein.

Vuokraus onnistuu vartissa – verkkokaupassa

Töölönkadun 11-15 asunnot ovat herättäneet suurta kiinnostusta kaupunkikotia etsivien keskuudessa.

– Ennakkomarkkinointiin ilmoittautui yli 600 innokasta, ja asiakaspalveluumme soiteltiin viime viikolla päivittäin ja tiedusteltiin asuntojen valmistumisaikataulua. Avasimme kohteen maanantaina 6.11. vuokrattavaksi verkkokaupassa ja kymmenkunta asuntoa vuokrattiinkin saman tien, Kojamon aluejohtaja Laura Koiranen kertoo.

Töölönkadun tiloihin voi tutustua virtuaaliesityksen avulla ja asunnon voi vuokrata kätevästi Lumo-verkkokaupasta: www.lumo.fi/verkkokauppa-toolonkatu11-15

Mahdollisuus tutustua tiloihin

Kojamo järjestää torstaina 16.11.2017 medialle Parempaa kaupunkiasumista -tilaisuuden, jossa on mahdollisuus tutustua Töölönkadun tiloihin paikan päällä ja osallistua samalla keskusteluun kaupunkiasumisen tiimoilta.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan pe 10.11. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti.

Lisätietoja

Laura Koiranen, aluejohtaja, Kojamo Oyj, puh. +358 20 508 3411, laura.koiranen(at)kojamo.fi

Anna Ritonummi, projektipäällikkö, Kojamo Oyj, puh. +358 20 508 3626, anna.ritonummi(at)kojamo.fi

Kuvat

Kuvat Weilin+Göösin kirjapainosta on peräisin Veikko Bonsdroffin perintöalbumista.

Kojamo on vuokra-asumisen ja asuntosijoittamisen edelläkävijä, joka on uudistunut voimakkaasti viime vuosina. Uudistumisen avulla Kojamo voi luoda aidosti parempaa kaupunkiasumista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kojamo muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä asiakkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa.