Takaisin arkistosivulle
3.10.2012 | Uutiset

Helsingin Kalasatamaan rakennettavan kerros­talon suunnittelu­kilpailun voittaja ratkesi

VVO:n Kalasatamaan rakennettavan kerrostalon arkkitehtikilpailu on ratkennut. Kilpailun järjestäjinä toimi VVO yhdessä Helsingin kaupungin kanssa. Kilpailuun kutsuttiin kolme arkkitehtitoimistoa: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, ARK-house arkkitehdit Oy ja Serum Arkkitehdit Oy.

Kolmesta hienosta ehdotuksesta voittajaksi valittiin ”Honey”, jonka suunnittelivat Selina Anttinen ja Vesa Oiva, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:stä.

Tavoitteena korkeatasoista kaupunkiasumista

Kalasataman Sörnäistenniemessä sijaitsevasta Kippari-korttelista avautuu merelliset näkymät Mustikkamaalle ja Katajanokalle. Mustikkamaahan yhdistävä isoisänsilta sijaitsee tulevaisuudessa korttelin välittömässä yhteydessä. Sijainti tulevassa kaupunkirakenteessa sekä korttelista avautuvat näkymät tarjoavat mahdollisuuden poikkeuksellisen korkeatasoisen kaupunkikorttelin aikaansaamiseksi. Rakennettava vapaa-rahoitteinen kerrostalo täydentää ja monipuolistaa VVO:n asuntotarjontaa Helsingissä. Taloon tulee 44 asuntoa, joiden keskipinta-ala on 57 m².

Arvosteluraadin mukaan voittajaehdotus ”Honey” vastasi hyvin kilpailun tavoitteeseen löytää suunnitelma, joka tuo Sörnäistenniemeen kaupunkimaisen ja tunnistettavan asuinrakennuksen sekä vahvistaa kaupunginosan identiteettiä. Lisäksi ehdotusten arvioinnissa kiinnitettiin huomiota esteettisten, toiminnallisten, teknisten ja taloudellisten vaatimusten tasapainoiseen ratkaisuun.

”Honeyn” julkisivut ovat tyylikkäät ja ilmeikkäät. Huoneistojen todettiin olevan näkymiltään mielenkiintoisia, mitoitukseltaan onnistuneita ja toimivia. Asuntotyypit luovat mahdollisuuksia erilaisille asumistavoille ja -tarpeille suhteellisen pienilläkin huoneistoaloilla.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa kiinnitettiin huomiota myös kustannusarvioon. Ehdotuksissa päästiin lähelle kustannustavoitteita ja erot olivat pieniä. Yksikönjohtaja Jari Mäkimattilan mukaan kustannustehokkuutta on mahdollista vielä parantaa jatkokehityksen myötä.

Tontin rakennussuunnittelu jatkuu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Lisätietoja:
Jari Mäkimattila, VVO-yhtymä Oyj, yksikönjohtaja, puh.020 508 3614
Juha Heino, VVO-yhtymä Oyj, asiakkuusjohtaja, puh. 020 508 3704

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.