Takaisin arkistosivulle
28.8.2014 | Uutiset

Helsingin Jätkäsaaressa muutetaan uudentyyppisiin koteihin

Helsingin Juutinraumankatu 10:een valmistuu 61 korkotuettua vuokra-asuntoa ja yksi vapaarahoitteinen ateljee-asunto autottoman talon konseptilla. Uudentyyppinen, niin sanottuun slow living -ajatteluun perustuva kerrostalo valmistuu elokuun lopussa.

W750_2014-09-01T13-48_2022012139_41

Juutinraumankadun uudet, pilottina rakennutetut studiomaiset asunnot ovat tarkoitettu erityisesti sinkuille ja dinkuille. Asuntosuunnittelun perusyksikkönä on uusi studioasuntotyyppi, joka muodostuu keskustilasta ja siihen aukeavista alkovimaisista osista. Kompaktien studioasuntojen koko on 40 – 50 neliömetriä. Asuntotyyppi kehitettiin kun etsittiin uudenlaisia vaihtoehtoja perinteisille pienille kerrostaloasunnoille. Talossa on myös väljempiä perheasuntoja. Erilainen, muunneltavissa oleva huoneistotyyppi ja kerrostalon hyvä sijainti on herättänyt laajasti kiinnostusta ja talo on vuokrattu täyteen.

Kalliiden parkkipaikkojen pois jättäminen on mahdollistanut sen, että taloon on voitu rakentaa erilaisia asumisen laatua parantavia ratkaisuja. Talon suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota yhteistilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen. Polkupyörille on hyvät varasto- ja huoltotilat kellarissa. Asukkaiden yhteiseen käyttöön talon katolle tulee upea lasiseinäinen talvipuutarha. Lisäksi talossa on pesutupa sekä kaksi saunaosastoa.

Juutinraumankatu 10:n konseptia on ohjannut slow living -ajattelu, jonka ihanteena on ekologisuuden, eettisyyden ja elämyksellisyyden yhdistyminen rauhalliseen ja läsnä olevaan elämäntyyliin. Lisäksi yhteistiloilla on haluttu lisätä yhteisöllisyyttä ja mahdollisuutta aktiiviseen viihtymiseen omassa naapurustossa ja asuinalueella. Juutinraumankatu 10 kuuluu Helsingin kaupungin kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan.

Tiedustelut vapautuvista asunnoista: Asiakaspalvelu, puh. 020 508 5000.

Lisätietoja medialle: yksikönjohtaja Pia Jaakola, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3705

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.