Takaisin arkistosivulle
6.5.2009 | Uutiset

Helsingin ensimmäinen matalaenergia­kerrostalo harjakorkeudessa

VVO:lle valmistuu Helsingin Viikkiin (Katariina Saksilaisen katu 11) 18 vapaarahoitteista matalaenergia-konseptin mukaista vuokra-asuntoa. Asunnot valmistuvat elokuun alussa 2009. VVO:n yhteistyökumppanina on matalaenergiarakentamisen kehittäjä Rakennusliike Reponen Oy.

Kohde on Helsingin ensimmäinen matalaenergiakerrostalo, jossa seinät, katto, lattia, ikkunat ja ovet on rakennettu uuden tekniikan mukaisesti ja eristetty tehokkaasti. Oleellinen osa on lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihto. Lämpöhävikkiä pystytään vähentämään jopa 50 %. Edellä mainitut tekijät ovat tärkeimmät lämmitysenergiankulutusta pienentävät ja asumisviihtyvyyttä lisäävät tekijät. Matalaenergiatalon elinkaari on myös huomattavasti nykyistä perinteisesti rakennettuja taloja pidempi.

As Oy Koskikartano sijaitsee idyllisen Vanhankaupunginkosken äärellä. Samalla tontilla sijaitsevat Aarne Ervin suunnittelemat jo 1940-luvulla valmistuneet arkkitehtuurisesti arvostetut Katariina Saksilaisen kadun asuinkerrostalot, jotka VVO on peruskorjannut vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen.

Koskikartanon asunnot sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin. Huoneistotyypit vaihtelevat tupakeittiöllisistä yksiöistä isoihin kolmioihin. Jokaisessa asunnossa on oma sauna. Luonnonläheinen miljöö lähellä kaupungin parhaimpia ulkoilumaastoja ja lähellä hyviä kulkuyhteyksiä on kaupunkiasumista parhaimmillaan.

Lisätietoja hankkeesta:

Kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen
puh. 020 508 3248
sähköposti: eero.saastamoinen@vvo.fi

Projektipäällikkö Juhani Laakso
puh. 020 508 3615
sähköposti: juhani.laakso@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.