Takaisin arkistosivulle
25.2.2013 | Uutiset

Green Office -ympäristöohjelma 10 vuotta – VVO mukana alusta alkaen

WWF Suomen kehittämä toimistoille tarkoitettu ympäristöohjelma Green Office täytti 10 vuotta viime vuonna ja sitä juhlittiin 14.2.2013. VVO oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka lähtivät ennakkoluulottomasti pilotoimaan Green Office -ohjelmaan jo vuonna 1999.

2014-04-16T16-16_1740337029_30

Green Office -ohjelman tarkoituksena on auttaa organisaatioita vähentämään energiankulutustaan sekä muita ympäristövaikutuksiaan, saavuttaa säästöjä sekä lisätä työntekijöidensä tietoutta ympäristöasioista.

VVO:n mukaan lähtö Green Office -ympäristöohjelmaan oli luontevaa jatkoa aikaisemmalle toiminnalle. VVO oli 1990-luvun puolessa välissä aktiivisesti mukana kehittämässä energiatietoisen asumisen ja kiinteistönhoidon ratkaisuja ja laajentanut toimintamallia myös ympäristöasioihin kuten jätteiden lajitteluun. Energiansäästön lisäksi edettiin pienin, mutta vaikuttavin askelin: paperitulosteet vaihtuivat kaksipuolisiksi ja kertakäyttöastiat kestoastioiksi.

– Green Office on tarjonnut erinomaisen työkalun seurata VVO-talon toiminnasta syntyvää ympäristökuormitusta. Se on antanut keinoja ja vinkkejä energiankulutuksen vähentämiseen ja sitä kautta myös kannustanut taloudellisiin säästöihin, kertoo VVO-talon Green Office -yhteyshenkilönä toimiva Jirka Tuominen. Olemme saavuttaneet hyviä tuloksia ympäristöohjelman avulla: VVO-talosta ei synny juurikaan sekajätettä tehostetun lajittelun ansiosta ja energiankulutus on alle vastaavien kiinteistöjen.

– Green Office toiminta ja merkin käyttöoikeuden ylläpitäminen vahvistavat omalta osaltaan VVO:n strategian mukaista yhteiskuntavastuuta, jatkaa Tuominen.

Green Office kansainvälistyy

Green Office on WWF Suomen kehittämä toimistoille tarkoitettu ympäristöohjelma. Sen kehittäminen lähti tarpeesta saada kevyt, käytännönläheinen ja toimistoympäristöön istuva ympäristöohjelma raskaampien ja enemmän tuotantolaitoksiin suunnattujen ISO 14000 -sarjan standardien rinnalle.

Green Office verkostossa on mukana jo 498 toimistoa 197 organisaatiosta ympäri Suomen. Lisäksi ohjelma kansainvälistyy kovaa vauhtia. Tällä hetkellä Green Office ulottuu Suomen lisäksi Viroon, Ruotsiin, Sveitsiin, Romaniaan, Turkkiin, Nepaliin, Pakistaniin, Indonesiaan ja Vietnamiin.

– Toivomme Green Office -ohjelmalle menestyksekästä tulevaisuutta ja haluamme haastaa myös muita yrityksiä liittymään mukaan verkostoon. Green Officesta hyötyvät yritys ja ympäristö yhdessä, Tuominen jatkaa.
Lisätietoja:
Jirka Tuominen, toimitilavastaava, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3729

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.