Takaisin arkistosivulle
3.11.2016 | Uutiset

Erik Hjelt valittiin vuoden talousjohtajaksi

Vuoden Menestyvät Johtajat 2016 on valittu. Vuoden HR-johtaja on Alkon henkilöstöjohtaja Tytti Bergman, talousjohtaja on VVO-konsernin talousjohtaja Erik Hjelt ja vuoden myyntijohtaja Solitan myynti- ja markkinointijohtaja Ossi Lindroos. Kilpailun tavoitteena on tuoda näkyväksi eri osaamisalueiden johtajien rooli yritysten menestyksen luomisessa.

erik_hjält

VVO-konsernin talousjohtaja Erik Hjelt.

Menestyvä Johtaja -kilpailussa palkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kolmen eri kategorian voittajat: talous-, myynti- ja hr-johtajat. Talouskategorian voittaja, VVO-konsernin talousjohtaja Erik Hjelt on nostanut palvelukulttuurin korkeaan rooliin organisaatiossa ja tuonut ennustamisen vahvaksi osaksi raportointia.

”Erik on pitkäjänteinen kehittäjä, joka saa nopeasti aikaan näkyviä muutoksia. Hän omaa vahvan näkemyksen yrityksen strategiaa tukevan rahoituksen hankinnasta ja on lähtenyt toteuttamaan täysin uudenlaista toimintatapaa sen suhteen. Hän pyrkii tekemään kaikkensa, jotta yrityksen taloustilanne ja -osaaminen tukisivat strategian kehittämistä parhaalla mahdollisella tavalla”, kilpailuraati kertoo.

Myyntikategorian voittaja, Solitan myynti- ja markkinointijohtaja Ossi Lindroos on vahvistanut yrityksen sisäistä kommunikointia ja mentorointia sekä uudistanut Solitan myyntitoiminnon. Solitan liikevaihto kasvoi viime vuonna 35 prosenttia.

Tunnustusta hyvälle esimiestyölle

Vuodesta 2011 asti järjestetyn kilpailun tavoitteena on palkita eri osaamisalueiden uudistuksellisimpia ja valovoimaisimpia johtajia. Heitä halutaan nostaa vahvemmin esille yritysten kilpailukyvyn kasvattajina toimitusjohtajan rinnalla.

  • Kilpailu antaa tärkeää tunnustusta johtajille, jotka ovat onnistuneet uudistamaan organisaatiotaan poikkeuksellisen hyvällä esimiestyöllä, sanoo kilpailun raadin puheenjohtaja, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio.
  • Johtaminen on Suomessa kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta kehitettävää on erityisesti vuorovaikutteisuuden lisäämisessä. Kiinnostus kilpailua kohtaan on kasvanut viime vuosina, joten tilausta johtamiskeskustelulle on selvästi, sanoo Ritakallio.

Kilpailuun tuli yhteensä 80 ehdotusta eri kategorioiden johtajista. Kandidaattien määrä on noussut tasaisesti ensimmäisestä vuodesta lähtien. Tänä vuonna valitsijaraati painotti kolmea teemaa voittajien valinnassa: osaamisalueiden uudistamista, kilpailukyvyn kasvattamista ja esimiestyötä.

Ritakallion lisäksi raadin jäseninä toimivat Fredman Group Oy:n asiakaskokemus- ja brändijohtaja Susanna Paloheimo, ISS Palveluiden People and Culture -yksikön johtaja Sari Suono, Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti, Rainmaker Oy:n toimitusjohtaja Petteri Kilpinen ja Ground Communications Oy:n toimitusjohtaja Anna Sorainen.

  • Menestyvä Johtaja on myynnin asiantuntijaorganisaatio Rainmaker Oy:n vuodesta 2011 asti järjestämä kilpailu
  • Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Ground Communications Oy:n ja Sofokus Oy:n kanssa
  • Kilpailuun sai ilmoittaa johtajaehdokkaita kolmessa eri kategoriassa: talous-, hr- ja myyntijohtajat
  • Ilmoittautuminen oli käynnissä 2.5–31.8.2016
  • 80 ilmiannetusta Menestyvä Johtaja -ehdokkaasta yhteensä 17 johtajaa karsiutui syvähaastatteluvaiheeseen. Rainmaker valitsi kustakin kategoriasta kolme finalistia. Raati valitsi finalistien joukosta voittajat sekä koko kisan voittajan.

Lisätietoja: viestinta@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.