Takaisin arkistosivulle
20.3.2014 | Uutiset

Ensimmäinen supernopea putkiremontti käynnistyi Helsingin Oulunkylässä

Consti Yhtiöiden lanseeraamassa Ideal Putki -ja kylpyhuoneremonttiTM -ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle. Rakenteita ei tarvitse purkaa ja kylpyhuone uusine putkineen on valmis kymmenessä päivässä. Nopea putkiremontti tulee arviolta 10-15 prosenttia edullisemmaksi kuin perinteinen putkiremontti.

W750_2014-04-16T16-16_1740324689_30

– Ideal-remontti on teknisesti hyvin tasalaatuinen, sillä kaikki kylpyhuoneen elementit tulevat suoraan tehtaalta. Uudet seinät ovat valmiiksi vesieristettyjä, joten esimerkiksi kaakeleiden vaihto on asunnon omistajille tulevaisuudessa helppoa: ne irtoavat kuumailmapuhaltimella vesieristettä rikkomatta, eikä työlästä piikkamista tarvitse enää tehdä, sanoo Consti Talotekniikan myyntijohtaja Karl Jensen.

VVO:n Risupadontien asukkaat saavat asua kodeissaan

Myös merkittävä osa VVO:n asuntokannasta on 1970-luvun elementtitaloja, joiden putket on lähivuosina uusittava. Oulunkylän Risupadontie 6:n kiinteistössä remontoidaan kolme linjaa, jossa jokaisessa on kolme asuntoa. Kiinteistön asukkaat asuvat talossa koko remontin ajan.

– Risupadontien asukkaiden mahdollisuus asua kodeissaan putkiremontin ajan oli yksi tärkeimmistä syistä valita Constin ratkaisu. Kuten kaikki tiedämme, monta kuukautta kestävä putkiremontti on kaikille osapuolille iso rasitus. Tämän vuoksi etsimme aktiivisesti innovatiivisia vaihtoehtoja perinteiselle putkiremontille, kertoo VVO:n rakennuttamisyksikön johtaja Jari Mäkimattila.

Yksi ratkaisu lähiöiden korjauskustannusten pienentämiseen

Ympäristöministeriön asettaman Remonttityöryhmän 18.3. julkistettu raportti kertoo, ettei suomalaisten lähiöiden rakennuskannan ylläpitoon ole kiinnitetty riittävästi huomiota. Esimerkiksi 1960- ja 1970-luvulla rakennettuihin kerrostaloihin on kertynyt jo kymmenien miljardien korjausvelka.

Constin uusi remontointimenetelmä soveltuu parhaiten 1960-luvun lopuin jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joissa kylpyhuoneet sijaitsevat päällekkäin.

– Menetelmä tarjoaa yhden ratkaisun korjauskustannusten pienentämiseen. Korjausrakentamisessa tarvitaan nyt kipeästi uutta ajattelua, sillä 1,5 miljoonan suomalaisen koti on lähiössä, toteaa Constin Karl Jensen.
Media on tervetullut seuraamaan Suomen ensimmäisen Ideal-putki- ja kylpyhuoneremontin edistymistä Oulunkylän Risupadontielle 31.3. – 4.4. välisenä aikana.

Consti Yhtiöiden Ideal Putki -ja kylpyhuoneremonttiTM -ratkaisu perustuu ruotsalaisen Prefab AB:n PreBad-tuotekonseptiin. Suomessa konseptille myönnettiin Rakennusvalvontaviraston lupa vuoden 2013 lopussa. Konseptille on myönnetty heinäkuussa 2013 VTT-sertifikaatti, ja sillä on Ruotsissa ja Norjassa vastaavat sertifikaatit. PreBad-tuotekonsepti on ollut Ruotsissa käytössä vuodesta 1989, ja tekniikalla on tehty jo lähes 80 000 kylpyhuoneasennusta.

Lisätiedot:

Karl Jensen, myyntijohtaja, Consti Yhtiöt, 020 794 0050, karl.jensen@consti.fi
Jari Mäkimattila, VVO, johtaja, rakennuttamisyksikkö, 020 508 3614, jari.makimattila@vvo.fi

Vierailut kohteessa ja kuvausjärjestelyt:

Anu-Elina Lehti, Ground Communications, 045 263 1895, anu-elina.lehti@ground.fi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.