Takaisin arkistosivulle
3.11.2009 | Uutiset

Ennakko­tarkastukset parantaneet asuntojen vuokrattavuutta – Asuntoesittely ja ennakkotarkastus osataan parhaiten itse

VVO:n oma henkilökunta esittelee ja markkinoi vapautuvat asunnot kaikissa VVO-kotikeskuksissa. Aiemmin asunnon esitteli poismuuttava asukas tai huoltoyhtiö. Uuden toimintamallin myötä kiinteistönomistajan tieto asunnon kunnosta ja tulevan asukkaan tarpeista ovat nyt ajan tasalla. Henkilökuntamme osaa parhaiten arvioida asunnon kunnon ja mahdollisen remonttitarpeen sekä sopia sen toteuttamisesta tulevan asukkaan kanssa.

Muutos on vaatinut lisäresursseja. VVO-kotikeskuksiin on rekrytoitu myyntineuvottelijoita, jotka keskittyvät vapautuvien asuntojen tarkastuksiin ja asuntoesittelyihin.
– Panostus on kannattanut. Asiakkaan palvelukokemus paranee huomattavasti, kun huonokuntoisia asuntoja ei tarjota vuokrattaviksi ennen kuin havaitut korjaustarpeet on remontoitu, toteaa asiakkuusjohtajaMatti Niinimäki.
– Jatkossa nykyprosessin mukaisesti tehdyillä huoneistotarkastuksilla päästään tasalaatuisuuteen. Eli lopputulos on kaikkialla sama työntekijästä riippumatta.

Isännöitsijän mukana huoneistotarkastuksessa

Isännöitsijä Ulla Partasen huoneistotarkastus sujuu sutjakkaasti. Helsingin Viikissä sijaitseva Von Daehninkatu on valmistunut viime vuonna. Kannettava tietokone kädessä isännöitsijä kiertää 1h+tupakeittiöllisen asunnon ja täyttää huoneistotarkastuslomakkeen. Asukas on asunut mallikkaasti. Korjaustarpeita ei tässä asunnossa ole. Tieto asunnon vuokrattavuudesta välittyy myyntineuvottelijalle sähköisesti reaaliajassa.

Mikäli asunnosta löytyy korjaustarpeita, tieto korjattavista kohteista välittyy samoin sähköisessä muodossa huoltoyhtiöön.
Partasen ohje poismuuttajille on yksinkertainen. Jätä asunto sellaiseen kuntoon, johon itsekin haluaisit muuttaa.
Lisätietoja:
Marjaana Kivioja, viestintäpäällikkö, p. 020 508 3589

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.