Takaisin arkistosivulle
4.10.2007 | Uutiset

Energiansäästö­kilpailu VVO:n taloissa

Valtakunnallisella energiansäästöviikolla VVO:n taloissa järjestetään talojen välinen energiansäästökilpailu. Kilpailu toteutetaan kaikissa niissä asuintaloissa, joissa lämmön, sähkön ja vedenkulutus voidaan mitata tunneittain. VVO:lla on lähes 1 000 asuinkiinteistöä eri puolilla Suomea.

Talojen välinen energiansäästökilpailu on VVO:ssa uudenlainen tapa tehdä ympäristötyötä. Jokainen voi vaikuttaa omilla arjen valinnoillaan siihen, kuinka paljon asuminen kuormittaa ympäristöä.

– Pyrimme löytämään vuosittain aina jonkin uuden näkökulman lähestyä usein vaikeanakin pidettyä teemaa. Energiansäästökeskustelu saa olla ihan hauskaa ja taloyhteisöä yhdistävä tekijä. Tämän syksyn kilpailun yhtenä tavoitteena on löytää yhdessä tekemällä parhaita säästöideoita, jotka sitten voisimme viedä käytäntöön. Jo yhden rutiinin muuttaminen vähemmän energiaa kuluttavaan on hyvä teko, kertoo VVO:n ympäristöasiantuntija Kari Mähönen.

Energiansäästökilpailulla VVO haluaa herätellä asukkaitaan huomaamaan, että pienilläkin päivittäisillä käyttötottumusten muutoksilla pystyy vähentämään asumisesta aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on tavoitteellista ja jatkuvaa pitkäjänteistä työtä, jota tehdään muun muassa ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ympäristön hyväksi.

VVO on isona kiinteistönomistajana mukana Euroopan laajuisessa Green Labels Purchases, Vihreät hankinnat -projektissa, jonka tavoitteena on kehittää yrityksille työkaluja ympäristöystävällisten ja vähän energiaa kuluttavien laitteiden hankkimiseksi. Kustannusten pienenemisestä hyötyvät sekä kiinteistönomistaja että asukas. VVO:ta velvoittaa myös AESS-sopimus (asuinkiinteistöalan energiansäästösopimus), jossa yhtiö on sitoutunut edistämään energiansäästöä omistamissaan asuinkiinteistöissä

Vuosi sitten asukasaktiivit järjestivät taloissa energiansäästöön liittyviä näyttelyitä ja avoimien ovien iltapäiviä. Sitä edeltävänä vuonna Pihapuhe-ohjelma nostatti provokatiivisuudellaan tunteita taloissa ja www.energiaesteri.fi -sivustolla ilmastonmuutoksesta.

Lisätietoja:
VVO-yhtymä Oyj, ympäristöasiantuntija Kari Mähönen,
puh. 040 559 3383, kari.mahonen@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.