Takaisin arkistosivulle
2.4.2009 | Uutiset

Energiansäästö puhutti kauppakeskus­kiertueella Raisiossa

VVO suuntasi SuomiPopin kanssa lauantaina 28.3. kauppakeskus Myllyyn Raisioon. Vilkkaassa ostoskeskuksessa aerobickin Suomen mestari ja vuoden 2007 maailmanmestari Jouni Viitanen näytti taitonsa upeassa esityksessään. Lisäksi artisti Jani Wickholm veti väkeä klo 16 alkaneessa konsertissaan. Tapahtumasta kertoi myös Turun Sanomat.

Päivän teemana oli miten VVO:lla on herätty ilmaston muutokseen. Vastaajana toimi VVO:n kiinteistöpäällikkö Kimmo Rintala.

– Energiankäyttö on ollut VVO:ssa tapetilla jo 80-luvulta asti eli siinä mielessä energiansäästö tai energian tehokas käyttö on ollut aina meille tärkeää ja nyt on tietysti ilmastonmuutoksen myötä entistäkin tärkeämpää, kiinteistöpäällikkö Kimmo Rintala selvittää.

Rintala jatkaa, että kiinteistöjen ylläpidossa se näkyy esimerkiksi hyvin tarkkana energiankulutusseurantana, jota on kehitetty jatkuvasti. Nykyään VVO:lla seurataan lämmön, veden ja sähkön kulutusta tuntitasolla. – Pääsemme siten helposti kiinni poikkeamiin ja sitä kautta sitten korjaamaan nopeasti mahdolliset viat, jotka aiheuttavat suurempaa energiankulutusta.

Rintalan mielestä asukkaat voisivat itse omilla valinnoillaan vaikuttaa säästämiseen muun muassa
veden käyttöä vähentämällä. Vedenkulutuksen vähentäminen on kaikista helpoin tapa säästää energiaa omassa asumisessaan. Veden lämmittäminen vie noin kolmanneksen koko lämmitysenergiasta mitä kiinteistössä kuluu. – Energiansäästöä saadaan myös sillä, että tuuletetaan tehokkaasti eikä pidetä jatkuvasti ikkunoita auki talvipakkasella. Huoneistojen lämpötila on hyvä pyrkiä pitämään terveellisessä lämpötilassa eli noin 21 asteessa, Rintala summaa.

VVO on ollut suurin piirtein 2000-luvun puolestavälistä asti mukana asuintalojen energiansäästösopimuksessa, missä on säästötavoitteet määritelty. – Vuonna 2008 oli välietappi, jolloin olimme aika hyvin saavuttaneet tavoitteet. Olemme menneet sen verran tavoitteissa jo yli tai pitäisikö sanoa ehkä ali, että tämän vuoden alussa määriteltiin meille uudet tavoitteet. Pyrimme nyt siihen, että viiden seuraavan vuoden aikana lämmitysenergiaa pystyttäisiin säästämään prosentin verran vuodessa. Tavoite on aika kova. Siihen päästään nimenomaan energian järkevällä käytöllä siten, että asuinolosuhteet ovat hyvät ja terveelliset. Samalla päästään myös asetettuihin energiankäyttötavoitteisiin, Rintala kertoi.

VVO-kotitalokilpailun voittajaksi äänestettiin Turun keskustan tuntumassa sijaitseva Vähäheikkiläntie 53. Se sai kaikkiaan 90 äänestäjän äänet, kun kaiken kaikkiaan VVO-kotitaloa kävi äänestämässä 253 kävijää. Seuraavaksi kiertue suuntaa Kempeleelle, jonne Oulun VVO-kotikeskus virittää telttansa.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.