Takaisin arkistosivulle
23.3.2015 | Uutiset

Earth Hour kutsuu kaikki maailman suurimmalle kynttiläillalliselle

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään taas lauantaina 28. maaliskuuta kello 20.30-21.30. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

VVO on osallistunut Earth Hour -tapahtumaan jo vuodesta 2009 alkaen. Lauantaina 28.3. VVO-talon julkisivun taidevalaistus sammutetaan ja henkilökuntaa kannustetaan sammuttamaan turhat valot ja välttämään sähkölaitteiden käyttöä tunnin ajan.

Tänä vuonna Earth Hourin teema Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Ruuan ympäristövaikutuksia on helppo pienentää kolmella yksinkertaisella askeleella: korvaa osa lihasta kasviksilla, älä heitä ruokaa roskiin ja suosi vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita. Luonnon kannalta parhaat valinnat tekevät hyvää myös terveydelle.

Earth Hour -kampanjan idea on antaa yhdessä hengästystauko sekä ihmisille että maapallolle ja näyttää näin valomerkki paremman ilmaston puolesta. Yhden tunnin aikana ei tuoteta merkittävää säästöä energiankulutuksessa, mutta miellyttävällä kokemuksella ilman sähkölaitteita voi olla kauaskantoisia vaikutuksia ilmastoa säästäviin elämäntapoihin.

– Lähdetään mekin kynttiläillalliselle! Sammutetaan valoja, suljetaan some ja nautitaan hyvästä ruoasta ystävien tai perheen kesken kynttilänvalossa, kannustaa VVO-yhtymän toimitilavastaava ja Green Office -työryhmän vastaava Jirka Tuominen.
Lisätietoja Earth Hourista
Maailman suurin kynttiläillallinen -video
Kuvat: Aki-Pekka Sinikoski/ WWF
#sammutasome #earthhoursuomi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.