Takaisin arkistosivulle
21.3.2011 | Uutiset

Biojätepussit lisäsivät biojätteen lajittelua

VVO aloitti viime kesänä ympäristöhuoltoyritys Paproksen kanssa biojätepussien jakelun taloissaan pääkaupunkiseudulla. Keräyskartongista, jollaista taloistamme kerätään, valmistuu biojätepusseja ja ne palautuvat asukkaiden hyötykäyttöön uuden muodon saaneina. Todellista materiaalin hyötykäyttöä. Maksuttomilla märkälujilla biojätepusseilla asukkaita houkutellaan lajittelemaan biojätteet ja näin vähentämään biomassan kulkeutumista sekajätteen mukana kaatopaikoille. Lisäksi selluloosapitoinen biopussi parantaa jätteen kuljetus- ja jälkikäsittelyvaiheita hyvän kosteudenimukykynsä vuoksi. Pussi maatuu biojätteen käsittelyprosessissa erittäin hyvin.

Loppuvuodesta tehdyn käyttäjäkyselyn mukaan asukkaat ovat olleet erittäin ilahtuneita biopussipalvelusta. Kyselyn vastasi 2261 asukasta vastausprosentin ollessa 27 %. Palaute oli lähes poikkeuksetta myönteistä. Eräs vastaaja kiteytti: ”Erinomainen edistys ja hyvin toteutettu idea!”

VVO:n tavoitteena oli, että palvelulla avulla biojätteen kierrätys lisääntyisi 20 %. Vastanneista 18 % sanoi aloittaneensa biojätteen keräyksen tämän palvelun myötä.

– Kokeilu on täyttänyt odotukset ja biojätteen lajittelu on tavoitteemme mukaisesti helpottunut ja lisääntynyt, sanoo energia- ja ympäristökoordinaattori Kari Mähönen VVO:sta.

Kyselyn perusteella saatiin arvokasta käyttäjätietoa. Tarkoituksena oli, että biopussien jakelu laajenisi VVO:n taloihin myös muualle maahan. Tällä hetkellä biopussien jakelua ei kustannustehokkaasti ole mahdollista laajentaa koko maata kattavaksi palveluksi. Asiaa ei kuitenkaan ole haudattu ja toivomme ratkaisun löytyvän.

VVO oli edelläkävijä biopussipalvelun käyttöönotossa. VVO:n kumppani Papros Oy on tarjonnut biopussipalvelua myös muille asiakkailleen pääkaupunkiseudulla.

– Tällä hetkellä biopussipalvelun käyttäjinä on 70.000 huoneistoa mukaan lukien VVO:n 14.000 asuntoa. Biopussien käyttäjämäärä lisääntyy tasaisesti 2-3 asiakasta per kuukausi. Palvelun käyttäjistä 95 % on ollut tyytyväisiä palveluun, sanoo toimitusjohtaja Pasi Somero Papros Oy:stä.
Lisätietoja:
Kari Mähönen, energia- ja ympäristökoordinaattori, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3309
Pasi Somero, toimitusjohtaja, Papros Oy, puh. 020 741 4138

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.