Takaisin arkistosivulle
19.8.2010 | Uutiset

Aviapoliksen ensimmäiset uudet talot harja­korkeuteen Vantaalla

VVO:lle valmistuu Veromiehen kaupunginosaan 153 asuntoa. Asunnot ovat hyvin suunniteltuja ja käytännöllisiä 1-3 huoneen ja keittiön huoneistoja, keskipinta-alaltaan noin 53 neliötä. Ne soveltuvat kodeiksi niin sinkuille kuin pienille perheille. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai terassi. Osassa kolmioista on oma asuntosauna. Aerolan Pyhtäänkorventie 21:een valmistuvat vapaarahoitteiset vuokra-asunnot ovat muuttovalmiita helmikuussa 2011.

– Aerola on VVO:lle tärkeä asuntoalue, jonka asunnot sijaitsevat lähellä merkittävää työpaikkakeskittymää. Alueesta tulee omaleimainen, jossa on sulassa sovussa 50-luvun ”kulttirivitalot”, 70-luvun luhtitalot ja 2000-luvun kerrostalot. Aerola on osa Aviapoliksen nopeasti kasvavaa yritys- ja asuinaluetta. Asukkaille pystytään monipuolisesti tarjoamaan laadukkaita asuntoja läheltä palveluja ja työpaikkoja, kertoo kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen VVO:sta.

Uudistuotantoa Aallon historialliseen ympäristöön

Aerolassa sijaitsee VVO:n ja Vantaan ainoat Alvar Aallon 1950-luvulla suunnittelemat ja museoviraston suojelemat kaksikerroksiset asuinrakennukset. Tähän ympäristöön sopivat hyvin nyt rakenteilla olevat kaksi valkoiseksi rapattua 4-kerroksista lamellitaloa ja kolme punatiilistä 6-8 kerroksista pistetaloa.

Tänä syksynä käynnistyy Aerolan seuraavan vaiheen Pyhtäänkorvenkuja 4:n ja 6:n rakentaminen. Näihin taloihin rakennettavien 150 asunnon on arvioitu valmistuvan vuoden 2012 maaliskuussa. Kolmannen rakennusvaiheen kaava on valmisteilla ja sen rakentaminen voi käynnistyä tämän hetkisten suunnitelmien mukaan aikaisintaan vuonna 2012.

Aerola alue sijaitsee Ilmakehän ja Tikkurilantien välisellä alueella, isojen työpaikkakeskittymien tuntumassa. Monipuoliset palvelut ovat kilometrin päässä kauppakeskus Jumbossa ja viihdekeskus Flamingossa. Tuleva Kehärata ja Aviapoliksen juna-asema valmistuvat kilometrin päähän Aerolasta vuonna 2014.

Lisätietoja: kiinteistöjohtaja Eero Saastamoinen, puh. 020 508 3248

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.