Takaisin arkistosivulle
26.4.2006 | Uutiset

Asuntosäätiö ja VVO sopivat Espoon Suurpellon kehittämisestä Gerkin kartanon kanssa

Asuntosäätiö ja VVO ottivat merkittävän askeleen Espoon Suurpellon alueen kehittämiseksi. Yhtiöt sopivat yhteistyöstä lähes kolmanneksen Suurpellon kaupunkiprojektin alueesta omistavan Gerkin kartanon kanssa.

Gerkin kartanon omistaja Greta Mangströmin kuolinpesä myi 19.4.2006 Asuntosäätiön ja VVO:n yhteiselle yhtiölle Suurpellon keskustan asemakaava-alueelta alueen, joka mahdollistaa noin 300 pien- ja kerrostaloasunnon rakentamisen tulevaan Suurpellon keskustaan. Kaupan yhteydessä sovittiin kaavoitus- ja kehittämisyhteistyöstä myös Suurpellon pohjoisosassa sijaitsevalla Gerkin kartanon alueella. Pohjoisosaan voidaan rakentaa kaavoitusvaiheen jälkeen 600-800 uutta asuntoa, jotka sijoittuvat 30 hehtaarin suuruisen vihersydämen reunalle.

”Suurpellon alueesta on mahdollisuus tulla yksi valovoimaisimmista asuinalueista pääkaupunkiseudulla tulevina vuosina. Suurpellon kehittäminen sopii hyvin VVO:n aluerakentamiskonseptiin yhtenä omaleimaisena asuinalueenaan”, kertoo VVO-yhtymän toimitusjohtaja Olli Salakka.

”Tavoitteenamme on kehittää Suurpellon aluetta yhteistyössä Espoon kaupungin, asukkaiden ja muiden maanomistajien kanssa ja luoda alueesta laadukas ja monipuolinen kokonaisuus. Suurpellon keskeisenä kaavallisena ideana on aluetta halkova ”vihersydän”, jonka laidoille tulee mahdollisuus toteuttaa omaleimaisia asuinkortteleita kylämäisinä pientalosikerminä. Gerkin kartanon ja sitä ympäröivien alueiden suunnittelussa on vahvasti lähtökohtana tapiolamainen 2000-luvun puistokaupunkiajattelu”, kertoo Asuntosäätion toimitusjohtaja Anja Mäkeläinen.

Asuntosäätiön ja VVO:n tehtävänä on Suurpellon alueen kaavoituksellinen kehittäminen yhteistyössä maanomistajan ja Espoon kaupungin kanssa. Yhtiöt huolehtivat yleis- ja asemakaavoitusta koskevasta yhteistyöstä Espoon kaupungin kanssa ja tuottavat suunnitelmat alueen käytöstä. Tavoitteena on, että koko Kehä II:n länsipuolisella sopimusalueella olisi lainvoimainen asemakaava vuoden 2007 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
VVO-yhtymä Oyj, Olli Salakka,
toimitusjohtaja, puh. 020 508 3774 tai gsm 0400 421 187

Asuntosäätiö, Anja Mäkeläinen,
toimitusjohtaja, puh. 09 809 3210 tai gsm 0500 402 152

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.