Takaisin arkistosivulle
13.6.2012 | Uutiset

Asukasaktiivit kokoontuivat alueellisille VVO-päiville

VVO-kotikeskukset järjestivät huhti- ja toukokuussa yhteensä kahdeksan alueellista VVO-päivää. Päivillä käsiteltiin monipuolisesti asumisen eri teemoja, VVO:n ajankohtaisia asioita, hyvää naapuruutta ja toisten huomioimista sekä asumisturvallisuutta. Aikaa oli varattu myös verkostoitumiseen ja virkistäytymiseen. Päiville osallistui yli 800 asukasaktiivia.

– Asukasyhteistyö on VVO:lle iso vahvuus ja kilpailuetu. Asukasaktiivien kanssa käytävässä vuoropuhelussa lisätään entisestään avoimuutta, sanoo asiakkuusjohtaja Juha Heino. Asukasyhteistyön ja avainasukasohjelman kehittämistyö on jatkuvaa toimintaa, hän jatkaa.

VVO-päivillä palkitaan vuosittain esimerkillistä yhteishenkeä ja asuinympäristöstä hyvää huolta pitäneet talot. Vuoden 2012 VVO-talo Konsulinkatu 4 ja Pehtoorinkatu 3 Heinolasta palkittiin Lahdessa kuten myös kunniamaininnan saanut Proomukatu 1 Lahdesta. Kunniamaininnan saanut Kivenlahdenkatu 2, 4, 6 ja Meripoiju 1 Espoosta palkittiin Helsingin tilaisuudessa.

Oulussa päivän teemana oli yhteisöllisyys

– Päivä onnistui loistavasti ja sain hyvää palautetta osallistujilta. Kerrostalossa asuminen edellyttää yhteisöllisyyttä ja naapureiden huomioimista. Herkällä korvalla pitäisi kuunnella ihmisten tarpeita, välittää ja tarvittaessa auttaa toisia. Me oululaiset ja rovaniemeläiset saimme päivästä hyviä eväitä taloissa toimimiseen, sanoo asukashallituksen 2. varapuheenjohtaja Lea Silvekoski Oulusta.

Pääkaupunkiseudulla yli 200 osallistujaa

Helsingissä pidetty pääkaupunkiseudun yhteinen VVO-päivä oli onnistunut. Hengeltään se oli kuin aurinkoinen sää – positiivinen ja iloinen. VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen ja asiakkuusjohtaja Juha Heino puhuivat VVO:n ajankohtaisista asioista, joista virisi vilkas ja antoisa keskustelu.

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen herätti keskustelua aiheesta, kuinka lähimmäinen ja naapuri otetaan huomioon jokapäiväisessä kanssakäymisessä. Antoisa päivä huipentui musiikkipitoiseen ohjelmaan ja illanviettoon.

Tässä tilaisuudesta käynnistettiin valtakunnallinen, VVO:n asukkaille ja työntekijöille suunnattu Veri kiertämän VVO:ssa -kampanja. Tavoitteena on rikkoa tuhannen verenluovutuksen määrä Veripalveluissa vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Juha Heino, asiakkuusjohtaja VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3704

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.