Takaisin arkistosivulle
11.1.2016 | Uutiset

Asuinyhteisön kehittäminen VVO:n Asukas­hallituksen missio

Asukashallitus on kaikkia VVO:n asukkaita edustava valtakunnallinen toimielin. Alueen edustaja valitaan kaksivuotiskaudeksi kerrallaan 13 VVO-kotikeskusalueelta. Vuosiksi 2012 – 2013 valitun Asukashallituksen puheenjohtajana jatkaaJarmo Natunen Helsingistä ja varapuheenjohtajana Raili Kankainen Tampereelta. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Lea Silvekoski Oulusta. Seurantatilintarkastajana jatkaa Pauli Teräväinen Lahdesta.

– Kuluvan kaksivuotiskauden teemaksi olemme valinneet asuinyhteisöjen kehittämisen, sanoo puheenjohtaja Jarmo Natunen. Tarkoituksena on, että Asukashallituksen jäsenet jalkautuvat asuinalueille ja taloihin omalla toiminta-alueellaan. Haluamme olla asukkaiden käytettävissä. Mikäli talotoimikunnat kaipaavat neuvoa tai vinkkejä toiminnan elävöittämiseen tai haluavat keskustelua asumiseen liittyvistä asioista, ottakaa rohkeasti yhteyttä alueenne edustajaan, kannustaa Natunen.

Toimijoiden määrä kasvussa

Asukastoiminnan tehtävissä; talotoimikunnan puheenjohtajina ja jäseninä, ympäristö- ja energia-asioiden ekspertteinä sekä talon turvallisuuspäälliköinä toimii noin 4 200 asukasaktiivia.

Asukastoiminta on yhteistä tekemistä ja vaikuttamista oman ja naapureiden asumisviihtyvyyden hyväksi. Näistä hyviä esimerkkejä ovat muun muassa talkoot, talokokoukset, pihajuhlat ja monenlainen harrastustoiminta. Sillä on merkitystä asuinympäristön turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Se ennalta ehkäisee ilkivaltaa ja häiriökäyttäytymistä. Asukastoimintaan osallistuu noin joka viides asukas.

– Asukastoiminta on hyvällä mallilla, mutta jatkuvana haasteena on uusien toimijoiden mukaan saaminen, sanoo asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö VVO:sta. Toimintaa ja tiedonkulkua tukevien sähköisten viestintäkanavien toivotaan lisäävän uusia toimijoita nuoremmista ikäryhmistä sekä vertaistukea asukastoiminnan edelleen kehittämiseksi, uskoo Kivistö.

Asukasyhteistyöllä on VVO:ssa vankat perinteet. Sitä on toteutettu ja kehitetty koko VVO:n yli 40-vuotisen toiminnan ajan. Asukasyhteistyön saralla VVO on edelläkävijä ja se on yksi asiakkuuksiemme peruspilareita.

Lisätietoja:
Asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3711

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.