Takaisin arkistosivulle
5.11.2009 | Uutiset

As Oy Kuopion Papinkuja 7 tarjoilee asumis­mukavuutta keskustan tuntumassa

VVO:n uudiskohde Kuopion Pappilanmäellä on harjakorkeudessa. Asukkaat pääsevät muuttamaan Papinkuja 7:ään viimeistään toukokuussa 2010.

VVO:n Papinkujan rakennuskohde on kaksivaiheinen. Kaiken kaikkiaan VVO rakentaa alueelle 100 vuokra-asuntoa. Nyt harjakorkeudessa oleviin kolmeen kerrostaloon valmistuu yhteensä 59 huoneistoa. Kuntarahoituksen rahoittama kohde on korkotuettua vuokra-asuntotuotantoa.

Rakenteilla olevat huoneistokoot vaihtelevat 32,5 m²- 70 m² yksiöistä aina neljän huoneen, keittiön saunan ja viherhuoneen asuntoihin. Lisäksi asukkaiden yhteiskäyttöön rakennetaan näköalasauna ja monitoimitila lasitettuine terasseineen, joista on upeat näköalat Kuopion yli.

Rakennuskohteen projektipäällikkö Juhani Laakson mukaan Kuopion kohde on osa VVO:n energiatehokkuuteen pyrkivää rakentamista. Energiansäästötavoitteet huomioidaan jo suunnitteluprosessin alkumetreillä. Laakson mukaan Papinkujan kiinteistö onkin energiatehokkaampi kuin mitä vuonna 2010 voimaan tulevat energiamääräykset edellyttävät.

Kuopion VVO-kotikeskuksen aluepäällikkö Heikki Räsäsen mielestä keskustan kupeeseen nouseva Papinmäen uudisasuinalue soveltuu erinomaisesti muun muassa yksinasujille, jotka haluavat nauttia keskustan palveluista ja nykyaikaisesta asumismukavuudesta.

– VVO:n kohde ja alue näyttävät kyllä kiinnostavan kuopiolaisia. Hakemuksia on tullut jo runsaasti, vaikka muuttopuuhiin päästään vasta ensi vuoden toukokuussa, kertoo Räsänen.

Rakennusurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy ja arkkitehtitoimistona on Qvim Arkkitehdit Oy.

Lisätietoja:
aluepäällikkö Heikki Räsänen, puh. 020 508 4710
projektipäällikkö Juhani Laakso, puh 020 508 3615

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.