Takaisin arkistosivulle
21.1.2021 | Uutiset

Agricolankatu 1-3:n arkkitehtuurikutsukilpailussa uusi korkeatasoinen arkkitehtuuri yhdistyy vanhaan arvorakennukseen

Kojamo Oyj 21.1.2021 klo 8.00

Agricolankatu 1-3:n arkkitehtuurikutsukilpailussa uusi korkeatasoinen arkkitehtuuri yhdistyy vanhaan arvorakennukseen

Kojamo järjestää arkkitehtuurikutsukilpailun omistamansa tontin ja rakennuksen uudesta lisärakennusosasta Helsingin Torkkelinmäellä, osoitteessa Agricolankatu 1-3.

Kutsukilpailussa etsitään uudenaikaisten, kestävien asumisratkaisujen parasta mahdollista yhteensovittamista olemassa olevaan rakennukseen. Agricolankatu 1–3:n ainutlaatuinen rakennus tarjoaa uudistuttuaan yli 100 korkeatasoista asuntoa parhaasta kaupunkiasumisesta nauttiville helsinkiläisille. Rakennukseen on kaavailtu myös liiketiloja, jotka rikastuttavat Kalliota tarjoamalla esimerkiksi ravintola- tai kulttuuripalveluja.

Kutsukilpailun tavoitteena on esittää 20.1.2021 Helsingin kaupunginvaltuuston hyväksymän asemakaavan pohjalta kaupunki­kuvallisesti korkeatasoinen ideasuunnitelma Agricolankadun uudisrakennusosasta ja erityi­sesti sen julkisivu­ratkaisuista ja -materiaaleista. Kilpailun avulla varmistetaan uuden rakennusosan korkeatasoinen arkkitehtuuri sekä huolella sovittaminen vanhaan rakennukseen ja Torkkelinmäen arvokkaaseen kaupunkiympäristöön.

Kilpailuun on kutsuttu kolme arkkitehtitoimistoa: JKMM Arkkitehdit Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy sekä Inaro Oy.

Suunnittelukilpailun ehdotusten jättöaika on 5.3.2021 klo.15. Tämän jälkeen kaupungin ja Kojamo Oyj:n nimeämät arvosteluraadin jäsenet valitsevat parhaan ehdotuksen rakennussuunnittelun pohjaksi.

Lisätietoa: Heikki Hirvonen, hankejohtaja, Kojamo Oyj, puh. +358 457 8814 179, heikki.hirvonen@kojamo.fi

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/