Takaisin arkistosivulle
23.1.2009 | Uutiset

Aaltosen kiinteistö 10 vuotta asuinkäytössä

Entinen Aaltosen kenkätehdaskiinteistö valmistui nykyiseen vuokra-asuntokäyttöön tasan kymmenen vuotta sitten. Talosta tuli samaan aikaan myös VVO:n kotikeskuksen tukikohta Tampereella. Tasavuosia juhlistettiin 22.1.2009 kutsuvierastapahtumalla entisessä Emil Aaltosen entisöidyssä työhuoneessa. VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakan isännöimässä tilaisuudessa Tampereen kaupungin pormestari Timo P. Nieminen esitti kaupungin tervehdyksen todeten VVO:n roolista Tampereella mm. seuraavaa:

”VVO-kotikeskus on ollut tämän kaupunkiasumisen mallin eräs tienraivaaja. Onnistunut saneeraus ja hyvät kokemukset tästä hankkeesta antavat uskoa siihen, että meidän kannattaa kehittää uudenlaisia asumisen malleja. Se on yksi kasvavan kaupungin menestystekijä. Meidän on monipuolistettava asuntotuotantoamme, jotta asuntotarjonta vastaisi kuluttajien uusiin vaatimuksiin. Asuntotarjonnan monipuolistaminen, uusien asumiskonseptien synnyttäminen ja asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien lisääminen ovat asumisen keskeisiä tulevia kehitystarpeita. Tässä kehityksessä VVO-kotikeskus on ollut eräs tienraivaaja ja edelläkävijä”

Juhlatilaisuudessa nähtiin saneerauksen ajalta videotallenteita työmaan vaiheista, peruskiven muurauksesta ja harjannostajaisista. Lehtireferaatit ja hanketta aikanaan eri tehtävissä työstäneiden puheenvuorot muistuttivat tämän arvorakennuksen kohtalosta käydystä, osin kiivaastakin julkisesta keskustelusta. Vuosikymmen kiinteistön uutta elinkaarta on osoittanut hankkeen erittäin onnistuneeksi. Siitä kertovat talon asuntojen suuri kysyntä ja tyytyväiset asukkaat. Talossa asuu tällä hetkellä vähän yli kaksisataa ihmistä ja kaikki liike- ja toimistotilat ovat käytössä.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.