Takaisin arkistosivulle
19.9.2006 | Uutiset

50-vuotiaat Hakatornit peruskorjattiin vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen

Lahdessa vieraileva ohikulkija huomaa keskeisellä paikalla kohoavat Hakatornien tornitalot. Talot rakennettiin vuosina 1952 – 1960 ja VVO aloitti niiden peruskorjauksen vaiheittain vuonna 1999. Talojen peruskorjaus on nyt valmistunut. Hakatorneihin kuuluu Paasikivenkadun seitsemän tornitaloa sekä Mukkulankadulla sijaitsevat kuusi taloa. Hakatorneissa on kaikkiaan 538 vuokra-asuntoa.

Aluepäällikkö Kirsi Tuomisto kiittelee talojen asukkaita peruskorjauksen aikaisesta yhteistyöstä ja joustavuudesta, joutuivathan he muuttamaan kodeistaan peruskorjauksen ajaksi väliaikaiseen asuntoon.

– Nyt asuntojen varustetaso vastaa tämän päivän perusvaatimuksia. Talojen ulkopuolella haluttiin säilyttää 50-luvun ilme ja peruskorjaus tehtiin kunnioittaen vanhaa arkkitehtuuria. Vanhoja autotalleja muutettiin asukkaiden yhteistiloiksi, joissa onkin vireää asukastoimintaa.

Tuomiston mielestä aktiivinen asukastoiminta on yksi syy miksi Hakatorneissa viihdytään hyvin ja tänne halutaan asumaan.
– Näissä taloissa toimii muun muassa kirjasto, kuntosali, ompelu- ja kudontahuone unohtamatta puu- ja metalliverstasta. Tämä kaikki ei olisi syntynyt ilman aktiivista asukastoimintaa.


VVO juhlistaa peruskorjauksen päättymistä ja Hakatornien 50-vuotistaivalta asukasjuhlassa Sibeliustalolla lauantaina 23.9. kello 15.00.

Lisätietoja:
aluepäällikkö Kirsi Tuomisto, VVO-kotikeskus, puh. 020 508 4320

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.