Takaisin arkistosivulle
30.3.2016 | Blogit

Hyvästä parempaan

Koti on olotila, kirjoittaa Hidasta Elämää -sivuston Sanna Wikström blogissaan. Se on varmasti totta; asuminen on parasta, kun sen osaa järjestää oman elämäntilanteen kannalta käytännölliseksi ja samalla myös pysähtymistä palvelevaksi sijaksi. Koti ei saisi olla suorittamista, vaan sen tulisi helpottaa arjen askareita. Antaa mahdollisuuden vain olla.

IMG_0176

Toisaalta mielentilat muuttuvat; kuten elämäntilanteetkaan ne eivät pysy samoina ikuisesti. Silloin tällöin tulee tarve muuttaa toiselle paikkakunnalle tai toisenkokoiseen asuntoon. Tämäkään vaihe ei saisi olla suorittamista, vaan se saisi mielellään sujua vaivattomasti ilman turhaa tuskailua papereiden ja muiden järjestelyiden kanssa.

Lumo-asukkaana saat vaihtaa asuntoa kätevästi kohteesta toiseen. Jos olet harkitsemassa muuttoa, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja siellä autamme sinua vaihdon järjestelyssä. Voit myös käydä tutustumassa uusiin asuntoihin osoitteissa www.lumo.fi tai www.lumo.fi/kotinyt ja löytää uuden asunnon sieltä. Voit itse keskittyä muuhun elämään sillä aikaa, kun uutta kotia etsitään juuri sinulle.

Tässä taitekohdassa on hyvä miettiä, mitä asumisessa eniten arvostaa. Asukkaamme listasivat muutamia hyviä puolia, mitä he arvostavat Lumo-vuokra-asunnossaan. Näistä kommenteista saa hyvin ideoita siihen, mitä isännöitsijän kanssa on hyvä käydä läpi siirtyessä hyvästä parempaan. Keskellä kaupunkia mutta silti lähellä luontoa – voiko se olla mahdollistakaan? Kyllä se voi, katso vaikka alta.

”Kaikki palvelut lähellä, lyhyt matka keskustaan, luonto ympärillä, puisto, rauhallinen siisti talo.”

”Ihana koti, hulppeat melkein 3m huonekorkeus, oma sauna, lasitettu iso parveke, toimiva kerhohuone ja kuntosali omassa talossa, sijainti kaiken keskellä Vantaan ytimessä.”

”Hyvä sijainti, silti luonto lähellä, upeat näkymät: talvella valaistut Lahden hyppyrimäet, radiomastot, hyvät ladut. Järvet vieressä ym., ym. Isännöitsijän ja huollon kanssa hommat hoituvat helposti. Remonttia on tehty aika paljon.”

”Mukava ja viihtyisä koti, koko asunnon levyinen ja aurinkoinen parveke, hyvä sijainti, mukava ja toimiva pihakokonaisuus, uimaranta lähellä ja hyvät ulkoilualueet myös lähellä, mukavat naapurit ja hyvä ja energinen talotoimikunta. Olen asunut täällä (Hämeenlinnassa) nyt 9kk ja olen tosi hyvin viihtynyt – mukavaa kevättä kaikille, niin lähelle kuin kauaskin.”

”Rauhallinen sijainti, hiljainen ja mukava, sekä meidän perheelle sopivan kokoinen asunto. Uimaranta lähellä, aivan ihanat ulkoilu maastot kävellä jne. Palvelut sopivan lähellä, kun ei autoa omista… Koulut kävelymatkan etäisyydellä, lasten leikkipuisto vieressä. Lapsille ja lapsiperheelle turvallinen paikka asua ja elää.”

”Meillä lapsille ihana leikkiympäristö pienine metsineen ja talvella mäenlaskupaikkoineen. Kivat naapurit, hyvä kerhohuone ja loistava kuntosali. Hyvin on viihdytty kohta yhdeksän vuotta.”

”Keskellä kaupunkia, ylin kerros, näkyy järvi ja puisto. Tarpeelliset palvelut ihan vieressä. Tarpeeksi tilaa. En muuta pois kun pakosta.”

VVO-Yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin.

Blogissamme asumisen ammattilaiset kertovat näkemyksiään ajankohtaisista ilmiöistä, hyvästä asumisesta ja työskentelystä näiden asioiden parissa. Ääneen pääsevät niin VVO-konsernin asiantuntijat ja työntekijät kuin asukkaamme ja yhteistyökumppanimmekin.

Lue lisää