Takaisin arkistosivulle
17.6.2015 | Blogit

Hyvää kesää!

Jani Nieminen, toimitusjohtaja

Oli ilo huomata, kuinka kesän asukastapahtumat houkuttelivat paljon osallistujia mukaan. Toukokuussa vietimme iloisen päivän Korkeasaaressa 4 500 asukkaan kanssa. Myös kesäkuun alussa pidetty Lastensairaalan LiveAid -konsertti oli suosittu. Asukastoiminta ja -yhteistyö ovat meille tärkeitä, ja haluamme panostaa niihin myös tulevaisuudessa.

Kehitämme jatkuvasti asumisen palveluita, jotta asiointi olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Asukkaillemme on ollut jo pitkään tarjolla runsaasti sähköisen asioinnin palveluja. Viimeisin uudistus toi asukkaille ympäri Suomen mahdollisuuden varata ja vuokrata autopaikat helposti uudessa verkkopalvelussa. Lumo-asukkaille on tarjolla koko ajan kehittyvä valikoima erilaisia asumisen palveluita, kuten yhteiskäyttöauto tai muutto- ja asennuspalvelut.

Palvelujen kehittämisen rinnalla haluamme jatkuvasti parantaa asukkaan mahdollisuuksia valita kotinsa. Tavoitteenamme onkin aloittaa vuosittain vähintään 1 000 uuden asunnon rakentaminen sekä kasvattaa asuntomäärää myös vanhan asuntokannan hankintojen avulla. Investoidessamme kiinnitämme huomiota vuokra-asuntojen hyvään sijaintiin, palveluihin ja liikenneyhteyksiin. Näistä hyvinä esimerkkeinä ovat ostomme kesäkuun alussa Helsingin Saarinimenkadulta Hakaniemestä ja Lönnrotinkadulta.

Kevään ja alkukesän aikana on ollut otettava kantaa strategiseen hallitusohjelmaan. Hallitusohjelmaan on kirjattu useita hyviä ja odotettuja toimia, joilla parannetaan vuokra-asuntojen rakentamisen edellytyksiä. Erittäin hyvinä ajatuksina pidämme muun muassa normien keventämistä, tonttimaan lisäämistä, kaavoitusprosessin nopeuttamista ja rakennuslupaprosessin sujuvoittamista. Sen sijaan huolestuneita olemme kirjauksista, jotka nostavat asumisen hintaa, kuten kiinteistöverojen, jäteverojen ja lämmityksen verotus. Asumisen hintaa nostavat myös olemassa olevan ARA-kannan korkeakorkeakorkoiset valtion myöntämät aravalainat. Toivottavasti uusi hallitus saa aikaan viisaita ratkaisuja myös vuokra-asumisen näkökulmasta.

Tällä hetkellä vuokra-asuntojemme määrä on 40 760. Rakenteilla on nyt yli 1 300 vapaarahoitteista Lumo-asuntoa. Ensi syksyn aikana valmistuu uusia tai uusittuja Lumo-vuokra-asuntoja useisiin keskeisiin sijainteihin, kuten esimerkiksi Helsingin Kalasatamaan, Alppilaan, Hernesaareen ja Töölöön sekä Tampereen Satakunnankadulle.
Aurinkoista kesää toivottaen,

Jani Nieminen