Takaisin arkistosivulle
28.8.2019 | Työntekijätarinat

Vuoden kesätyöntekijältä löytyy intoa ja osaamista

Matilda Ulvinen on toiminut Kojamossa ostoreskontranhoitajana kesän ajan. “Paljon on ehtinyt tapahtua, vaikka nyt tuntuukin, että aika on kulunut todella nopeasti”, Matilda kertoo.

Matilda Ulvinen

Ostoreskontranhoitajan tehtäviin kuuluu muun muassa laskujen tiliöintiä sekä maksatuksia. Loppukesästä Matildan työtehtävät ovat kuitenkin laajentuneet: “Olen päässyt selvittämään esimerkiksi SAP-järjestelmässä avoimia hyvityksiä”, kertoo Matilda. 

“Täällä otetaan hyvin huomioon työntekijän toiveet.”

SAP on käytössä useissa yrityksissä ja Matilda on iloinen, että hän sai perehtyä järjestelmän käyttöön kesän aikana. “Täällä otetaan hyvin huomioon myös työntekijän toiveet. Pyysinkin, että pääsisin käyttämään SAP-järjestelmää, koska siitä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.”

Vastuuta ja vahvaa osaamista

Kojamossa valitaan joka vuosi vuoden kesätyöntekijä. Tänä vuonna valinta osui Matildaan, eikä turhaan. Matildan esimies Marjo Lummelahti kuvailee häntä analyyttiseksi ja rauhalliseksi työntekijäksi, joka hoitaa tehtävänsä osaavasti ja tehokkaasti: “Matilda osaa kiinnittää oikeisiin asioihin huomioita niin työtehtävien kuin työyhteisön toiminnan osalta. Näen Matildassa mahtavaa potentiaalia tulevaisuuden supertaloushallinnon ammattilaiseksi.”

Matildalle itselleen valinta tuli yllätyksenä. “Olin kuullut tästä joskus kesän alussa, mutta unohtanut sen jälkeen, että tällainen edes valitaan”, hän kertoo. Yllätys muuttui kuitenkin nopeasti iloksi. “Tuli kyllä tosi hyvä fiilis. Sai tavallaan varmuuden siitä, että on tehnyt hyvää työtä”, Matilda hymyilee. 

Parasta on hyvä meininki ja rento ilmapiiri

Matildan työt Kojamossa päättyvät elokuun lopussa, jonka jälkeen hän suuntaa takaisin Vaasaan. Siellä häntä odottavat toisen vuoden kauppatieteiden opinnot Vaasan yliopistossa. Matilda odottaa innolla syksyä ja uusia pääaineopintoja, joihin kesätyöt ovat antaneet uudenlaista syvyyttä. Matilda on kokenut työtehtävänsä mielekkäinä ja antoisina: “Tässä työssä pääsee näkemään taloushallintoa laajasti, mikä on todella hyvä jatkon kannalta.”

“Olen saanut ottaa vastuuta ja kehittyä.”

Kojamo on Matildan mielestä välittävä ja hyvä työnantaja. “Henkilöstöstä pidetään huolta ja täällä on rento ilmapiiri. Kaikki ovat aina valmiita auttamaan ja apua voi kysyä tilanteesta huolimatta”, hän kertoo. Töissä Matildalle tärkeää on erityisesti luottamus ja yhteishenki: “On tullut sellanen olo, että minuun luotetaan. Olen saanut ottaa vastuuta ja kehittyä.” 

Kokonaisuudessaan Matildalle on jäänyt kesästä hyvä fiilis. “Voisin ehdottomasti tulla Kojamolle uudestaankin töihin”, hän hymyilee.