Takaisin arkistosivulle
29.8.2023 | Työntekijätarinat

Vili Tuomikoski on Kojamon vuoden kesätyöntekijä 2023

Kojamolla palkitaan joka vuosi vuoden kesätyöntekijä. Esihenkilöt saavat ilmiantaa ehdokkaita kunniamaininnan saajaksi. Vuoden 2023 kesätyöntekijäksi valittiin ensimmäistä kesää Lumo-isännöitsijänä työskennellyt Vili Tuomikoski.

Vili Tuomikoski on vuoden kesätyöntekijä vuosimallia 2023.

Reipas, joustava ja ennakkoluuloton tekijä

Perusteluna Vili Tuomikosken valinnalle Kojamon vuoden kesätyöntekijäksi oli hänen reippautensa, ennakkoluulottomuutensa ja joustavuutensa.

”Vili hoiti PKS Pohjoisen isännöinnin tiimissä ennakkoluulottomalla ja reippaalla otteella monien isännöitsijöiden tuurauksen. Hän osallistui myös myynnin auttamiseen ollen valmiina hoitamaan aina tarvittaessa myös esittelyjä normaalin isännöitsijän työajan ulkopuolella. Vilin tuurauksen jälkeen isännöitsijän oli kiva palata lomalta töihin”, Tuomikosken esihenkilö isännöintipäällikkö Jarkko Ollikainen kehuu.

Tuomikoski sijaisti kesän aikana muun muassa isännöitsijä Eemeli Heikkistä. Heikkinen kuvailee Tuomikoskea aurinkoiseksi ja heittäytyväksi tekijätyypiksi.

”Vili teki työnsä ammattitaidolla ja tuurasi myös muita tarpeen vaatiessa. Vilin tekemä työ sai kollegoiden lisäksi kiitoksia asiakkailtammekin. Hän loi tekemisellään myös positiivista energiaa työyhteisöömme”, Heikkinen lisää.

Tuomikoski kertoo olevansa hämmästynyt vuoden kesätyöntekijä -tittelistä.

”Olen yllättynyt, sillä tämä tuli ihan puskista, mutta on kyllä tosi siisti fiilis”, hän toteaa hymyillen.

Mielekäs kesä monipuolisten ja vastuullisten työtehtävien parissa

Tuomikosken kesä oli Kojamolla ensimmäinen, mutta hän kertoo tehneensä isännöitsijän töitä aiemminkin. Kojamolla työskentelystä hän piti erityisesti siksi, koska hän sai tehdä samoja töitä kuin vakituisetkin työntekijät.

”Aiempina kesinä on joskus tullut vähän tylsääkin, niin Kojamolla sellaista ei kyllä ollut. Töitä riittää niin paljon kuin haluaa tehdä, ja vastuuta annetaan”, Tuomikoski sanoo.

Työnkuvaa hän kuvailee monipuoliseksi ja vastuulliseksi, mikä olikin parasta. Hän sai työskennellä itsenäisesti ja päättää, miten hän rytmitti työpäivänsä, ja miten oli kulloinkin töissä.

Tuomikosken mukaan isännöitsijän roolissa oppii jatkuvasti uutta ja myös paljon sellaista, mikä ei välttämättä liity suoraan isännöintiin. Siksi hänestä onkin tärkeää olla avoin ja rohkea.

”Rohkeus, ennakkoluulottomuus ja reippaus auttaa työssä pärjäämisessä tosi paljon. Työskentelykin on kivempaa, kun uskaltaa vaan heittäytyä jokaiseen tilanteeseen”, hän neuvoo.

Tuomikosken paras kesämuisto liittyy pääkonttorin yhteiseen liikunta- ja hyvinvointipäivään, jolloin hän pääsi kokeilemaan eri urheilulajeja sekä nauttimaan toisten kojamolaisten seurasta.

”Kävin silloin salilla ja keppijumpassa puistossa. Sen jälkeen söimme, olimme ulkona terassilla ja pelasimme yatzya ja mölkkyä. Sellaista tosi rentoa yhdessäoloa, niin se oli kyllä kesän huippu kohta”, hän perustelee.

Entä mitä terveisiä hän haluaa lähettää entisille kollegoilleen?

”Olette ihan mahtava porukka, kaikki ovat olleet niin mukavia ja olen saanut oppia teiltä tosi paljon, mitä arvostan eniten. Teimme yhdessä töitä vertaisina, vaikka tiedänkin isännöinnistä paljon vähemmän kuin te. Minulla on ollut tosi hauska kesä, ja jään kyllä kaipaamaan teitä kaikkia”, Tuomikoski hymyilee.