Takaisin arkistosivulle
30.8.2019 | Työntekijätarinat

Tekninen manageri toimii asukkaiden ja isännöitsijöiden tukena

Petri Turunen toimii Kojamossa teknisenä managerina. Monipuoliset työtehtävät pitävät Petrin liikkeessä: "Joka talo on käynyt tutuksi ja monet asukkaatkin moikkaavat."

Petri Turunen

Petri Turunen toimii Kojamossa teknisenä managerina. Työssään Petri toimii päivittäin niin isännöitsijöiden, huollon kuin myynnin kanssa. Suuren osan Petrin työstä muodostaa myös asukkaiden kanssa kommunikointi. “Työ on liikkuvaa, käyn kohteilla paljon”, Petri kertoo. “Joka talo on käynyt tutuksi ja monet asukkaatkin moikkaavat.”

Teknisellä managerilla on monia lankoja käsissään

Petri on toiminut teknisenä managerina Kojamossa kuusi vuotta. Monipuoliset työtehtävät ja mahdollisuus vaikuttaa asukkaiden arkeen ovat saaneet hänet viihtymään.

Petrin työtehtäviin kuuluu erilaisten kiinteistöillä ilmenneiden vikatapausten, korjausten sekä vahinkojen käsittely. Lisäksi hän järjestää muuton yhteydessä tehtävät korjaukset sekä kiinteistöjen vuosittaisiin korjauksiin liittyvät toimet. “Minut kutsutaan paikalle, kun pitää korjata vähän isommalla kädellä”, Petri kertoo. 

“Minut kutsutaan paikalle, kun pitää korjata vähän isommalla kädellä.”

Petrille tavallinen työpäivä voi sisältää lähes mitä tahansa – juuri siksi työ on niin kiinnostavaa. “Yksi puhelinsoitto voi muuttaa koko päivän kulun. Hommat pitää saada heti käyntiin lisävahinkojen ehkäisemiseksi. Näin vältytään isommilta vahingoilta”, Petri taustoittaa.

Asukkaan tukena

Vahingot ja vikatapaukset voivat olla asukkaille stressaavia. Siksi Petri haluaa, että kohtaamiset asukkaiden kanssa ovat rauhallisia ja asiallisia. Tärkeintä on, että asukasta kuunnellaan ja että hänet pidetään ajan tasalla tilanteesta ja jatkotoimenpiteistä.

“Haluan, että asukkaalle jää mielikuva, että hänellä ei ole hätää.”

“Haluan, että asukkaalle jää mielikuva, että hänellä ei ole hätää. Eivät nämä asiat kuitenkaan maailmanloppuja ole”, kertoo Petri. “Tietenkin olisi tarkoitus, että ihmiset ennakoisivat, jotta vahinkoja ei sattuisi. Mutta kyllä niitä yllättäviä tilanteita tulee aina”, hän jatkaa.

Saumatonta yhteistyötä

Petrin työ on sosiaalista myös talon sisällä. Hän on lähes päivittäin tekemisissä isännöinnin, myynnin sekä huollon kanssa. “Yhteistyö tiimien välillä on todella tärkeää tässä hommassa”, Petri kertoo. 

Myös oman tiimin välinen sparrailu helpottaa työntekoa: “Meillä on tosi hyvä tiimi, olemme tiivis porukka”, Petri kertoo. Tiimiä rikastuttavat ihmisten erilaiset taustat: “Meillä on erilaisia taustoja rakennus-, korjaus- ja huoltopuolelta. Joku saattaa tietää jostain enemmän kuin toinen, ja apua löytyy aina.”

Tiimiä rikastuttavat ihmisten erilaiset taustat.

Auttamisen ilo on läsnä Petrin jokapäiväisessä työssä: “Halu onnistua näkyy asukkaalle, kun asiat hoituvat ajallaan ja heille jää tunne, että heitä on kuunneltu.”