Takaisin arkistosivulle
3.7.2019 | Työntekijätarinat

Tehtävänä työympäristön parantaminen

Jirka Tuomisen työ toimitilavastaavana pitää sisällään sekä työntekijöistä että ympäristöstä huolehtimista.

Jirka Tuominen, toimitilavastaava
Jirka Tuominen, toimitilavastaava

Jirka Tuominen toimii Kojamolla toimitilavastaavana. Työt Kojamolla alkoivat jo vuonna 1999, kun Jirka astui joulukiireapulaisen tehtäviin. Sillä tiellä hän on edelleen, joskin työnkuva on muuttunut ajan myötä: “En ole varsinaisesti hyppinyt tehtävästä toiseen, vaan työ on kasvanut nykyiseen muotoonsa. Olen aina ottanut vastaan vastuualueita, jotka kiinnostavat. Kaikki kuitenkin liittyy työympäristöön tavalla tai toisella.”

20 vuoteen mahtuu paljon

Työuransa aikana Jirka on ollut mukana suuren mittakaavan projekteissa, kuten nykyisen pääkonttorin suunnittelemisessa. Nykyään hän toimii Kojamon pääluottamusmiehenä sekä työsuojeluvaravaltuutettuna. Luottamusmiehen tehtävien myötä hän pystyy auttamaan ihmisiä saamaan yhä enemmän irti työstään. “Mitä parempi työympäristö, sitä paremmin ihmiset voivat”, kertoo Jirka. 

Kojamo huolehtii työntekijöistään

Kojamolla on takanaan pitkä historia, ja moni tuttu asia on muuttunut viimeisten vuosien aikana. Työntekijöistä on kuitenkin aina pidetty hyvää huolta, kertoo Jirka. “Aina on panostettu henkilöstön hyvinvointiin, vaikka vauhti kasvaa ja vaatimuksia tulee enemmän.”

“Kojamolla on aina on panostettu henkilöstön hyvinvointiin.”

#GoKojamo ja energinen työyhteisö

Kojamon kesän helmiin kuuluu ehdottomasti #GoKojamo-kampanja. Osana kampanjaa kojamolaiset osallistuvat kilometrikisaan ja polkevat samalla ilmastonmuutosta vastaan Punaisen Ristin Ketjureaktio-kampanjassa. Jirka kertoo, että tänä vuonna mukana on porukkaa kesätyöntekijöistä johtoryhmään: “Meillä on kasassa mahtava tiimi täynnä innostuneita polkijoita. Hienoa, että porukka on lähtenyt näin laajalti mukaan!” 

Vastuullisuus osana työtä

Kojamo kehittää toimintojaan jatkuvasti kestävämpään suuntaan. Jirka vetää Kojamolla muun muassa Green Office -ohjelmaa, jonka tavoitteena on auttaa pienentämään toimistojen ympäristökuormitusta, lisätä työntekijöiden ympäristötietoisuutta ja saavuttaa energiasäästöjä.

Kojamon pääkonttorilla Green Office -ohjelma on ollut käytössä jo useita vuosia, ja nyt ohjelma on otettu käyttöön myös Hämeenlinnassa, Lahdessa, Oulussa sekä Tampereella. “Tavoitteena on, että kaikilla Kojamon toimistoilla on Green Office -merkki vuoden 2019 loppuun mennessä”, kertoo Jirka.

“Green Office-merkki on osoitus siitä, että olemme sitoutuneet huomioimaan ympäristöasiat myös omassa työnteossamme.”

Kojamo edellyttää yhteistyökumppaneiltansa ympäristöasioiden huomioimista ja kannustaaa asukkaitaan ympäristöystävällisempään asumiseen. “Green Office-merkki on osoitus siitä, että olemme sitoutuneet huomioimaan ympäristöasiat myös omassa työnteossamme”, Jirka jatkaa.

Green Office -ohjelma perustuu jatkuvaan kehittämiseen. “Ympäristöasioiden tulisi olla vahvasti läsnä päätöksenteossa”, kertoo Jirka. “Tärkeää on myös ympäristötiedon välittäminen työntekijöille. Sieltä se myös mahdollisesti laajenee eteenpäin koteihin.”