Takaisin arkistosivulle
4.8.2020 | Työntekijätarinat

Kojamossa huolehditaan sekä asukkaista että työntekijöistä

Abdiasis Guleid toimii Kojamossa kesäisännöitsijänä. Hän on nauttinut isännöitsijän työn haastavuudesta ja monipuolisuudesta. "Kaikkein tärkeintä on asukkaiden kuunteleminen", Abdiasis kertoo.

Abdiasis Guleid

Abdiasis Guleid on yksi Kojamon 50 kesätyöntekijästä. Hän on saanut kesän aikana tutustua monenlaisiin työtehtäviin. Kesäisännöitsijän työpäivät vaihtelevat ilahduttavasti sisällöltään ja intensiteetiltään.

”Aamulla ei voi tietää, mitä sen päivän aikana edestään löytää. Välillä on todella kiireisiä päiviä, mutta joskus on vähän rauhallisempaakin. Eniten selvittelen asiakkaiden kanssa asioita, mutta lisäksi teen kiinteistökierroksia ja hoidan vikailmoituksia ja muita kiireellisiä asioita. Välillä sähköposti on aivan täynnä ja puhelin soi koko ajan”, Abdiasis kuvailee.

“Yritän nähdä asiat asukkaan näkökulmasta.”

Abdiasisin työtehtävät vaihtelevat paljon, mutta asukas on aina töiden keskiössä. ”Yritän aina ajatella asioita asukkaan näkökulmasta. On tärkeää, että heitä kuunnellaan, oli asia mikä hyvänsä”, Abdiasis kertoo.

Monipuoliset työtehtävät motivoivat

Abdiasisin hinku onnistua työssä on kova, ja se näkyy myös arjessa. Parasta Abdiasisin mukaan on, kun kiireisen työpäivän jälkeen voi lähteä kotiin hyvillä mielin onnistumisen jäljiltä. Hän kertoo myös, että ympäristö on kannustava ja motivoiva. ”Olen nähnyt, että täällä yritetään aina parhaansa.”

“Olen nähnyt, että Kojamossa yritetään aina parhaansa.”

Abdiasisin etuna isännöinnissä on hänen avoimuutensa ja sosiaalisuutensa. Asukkaiden kanssa keskusteleminen on isännöitsijän työssä keskeistä, joten hyvät kommunikaatiotaidot tulevat tarpeeseen. Lisäksi monikielisyys on osoittautunut tarpeelliseksi taidoksi.

”Koska puhun somalia äidinkielenäni, pystyn tarvittaessa hoitamaan somalinkielisten asukkaiden kanssa asioita ilman tulkkia”, Abdiasis kertoo.

Tulkin käyttäminen vie useimmiten aikaa ja resursseja. Abdiasis pystyy kielitaitonsa avulla antamaan somalinkielisille asukkaille parempaa ja sujuvampaa palvelua.

Työilmapiiri on lämmin

Työskentely Kojamossa on sujunut mallikkaasti poikkeuksellisesta keväästä huolimatta. Lähinnä poikkeusaika on näkynyt siinä, että töitä on voinut tehdä myös kotoa käsin.

”Olen yleensä ollut yhden tai kaksi päivää viikosta etänä, mutta muuten toimistolla”, Abdiasis kertoo.

“Molemmissa on hyviä puolia. Välillä olen jopa tehokkaampi etänä, sillä kotona on rauhallisempaa. Toimistolla taas on helpompi kysyä apua ihan kasvotusten, koska yleensä joku muukin tiimistä on paikalla.”

Etänä tai kotona, Kojamon lämmin työilmapiiri on ja pysyy. ”Täällä työntekijöistä pidetään huolta ja työilmapiiri on hyvä. Myös esimiehet ovat todella mukavia”, Abdiasis kertoo.

Tämä artikkeli pohjautuu asukaslehtemme tehtyyn haastatteluun. Haastattelun pääset lukemaan täältä.