Virkeä tukee nuorten liikuntaa ja urheilua

Virkeä-ohjelmalla on mukana tukemassa suomalaista huippu-urheilua sekä nuorten liikuntaa ja sen mukanaan tuomaa hyvää oloa. Vuonna 2012 käynnistetty Virkeä edistää hyvinvointia liikunnan parissa myöntämällä stipendejä ja sponsorointia nuorille urheilulahjakkuuksille, joilla on lahjoja ja asennetta nousta huipulle. Ohjelmalla tavoitellaan pitkäjänteistä ja syvällistä yhteistyötä.

Urheilijalla tulee olla sekä mieli että keho kunnossa menestyäkseen. Onnistuneet suoritukset vaativat täysipainoista harjoittelua, joka vaatii myös varoja erimerkiksi välineiden hankintaan sekä harjoittelu- ja seuramaksuihin. Kun urheilija menestyy kansainvälisellä tasolla, se ilahduttaa ja virkistää paitsi urheilijaa itseään, myös kaikkia urheilusta kiinnostuneita suomalaisia.

Virkeä-stipendejä nuorille urheilijoille

Virkeä-ohjelmassa myönnetään kaksi kertaa vuodessa stipendejä, joiden tavoitteena on kannustaa harrastuksessaan eteenpäin 12–20-vuotiaita nuoria, jotka ovat sitoutuneita harjoitteluun ja osoittavat halua menestymiseen.

Stipendejä voivat hakea lupaavat, useita vuosia seuratasolla urheilleet nuoret, jotka tarvitsevat taloudellista tukea harrastukseensa. Etusijalla stipendin saajiksi ovat  omat asukkaat. Stipendejä myönnetään sekä joukkue- että yksilölajien harrastajille.

Syksyn stipendien hakuaika on 1.9.-30.9.2017.
Jätä stipendihakemus tästä.

Virkeä-sponsorointiohjelma

Virkeä on konsernin ja tulevaisuuden urheilulupausten välinen yhteistyö-ohjelma, joka tukee rahallisesti nuoria lahjakkuuksia heidän matkallaan kohti menestystä. Ohjelmaan haetaan nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja ja asennetta nousta aivan maailman huipulle. Tukemalla nuoria urheilijoita haluamme edistää liikunnan harrastamista ja sen tuomaa hyvää oloa.

Virkeä-ohjelman tämänhetkisiä sponsoriurheilijoita ovat: Henry Manni, pyörätuolikelaus; Nooralotta Neziri, 100 m aidat; Oskari Mörö, 400 m aidat; Emmi Parkkisenniemi, lumilautailu; Joona Kangas, ski slopestyle; Anna Haataja, suunnistus ja kestävyysjuoksu sekä Riikka Honkanen, alppihiihto.

Joukkueiden sponsorointi

Virkeä-ohjelmaan kuuluu joukkuesponsorointiohjelma, jonka hakuaika on 1.9.–30.9.2017. Sponsorointitukea haetaan seuralle. Joukkuesponsorointiohjelma on kehitetty yhteistyössä FC Honka ry:n naisten ja tyttöjen akatemia joukkueiden kanssa.

Jätä joukkuesponsorointihakemus tästä.

Kriteerit joukkuesponsoroinnin saannille ovat:

 • Seurassa on kilpailutoimintaa.
 • Pelaavilta joukkueilta on näyttöä menestyksestä.
 • Seuran on edustettava lajia, jossa yli 10 000 lisenssinhaltijaa.
 • Seuran tavoitteena on kehittää nuorista lahjakkuuksista kansainvälisiä kilpaurheilijoita.
 • Seuralla on oltava kilpailutoimintaa usealla eri ikäluokalla.
 • Seuralla pitää olla konsepti pelaajien kehittämiseen yksilöinä.

Kaudelle 2017 valittiin joukkuetuen saajiksi FC Honka Ry:n Naisten liigajoukkue N1, Tyttöjen TBSM-joukkue, T02 akatemia, T03 akatemia, T04 akatemia ja T05 akatemia.

Virkeä-sponsoriurheilijat

 • Henry Manni, pyörätuolikelaus
  Pyörätuolikelauksessa Mannilla on neljä MM-mitalia, seitsemän EM-kultaa ja paralympiapronssi. Manni kelaa T34-luokassa. Pyörätuolikelauksesta hänellä on myös monia nuorten arvokisamitaleita. Manni on aikaisemmin kilpailut myös ratamelonnassa ja kanoottipoolossa. Vuonna 2010 Poznańissa Melonnassa Manni saavutti K-1-luokan 200 metriltä MM-pronssia. Mannilla on nimissään vuoden 2016 EM-kisoissa tehdyt 100, 200 ja 400 metrin kelauksen EM-kisaennätykset. Hän saavutti myös pronssia 100 metrillä ensimmäisissä paralympialaisissaan Riossa samaisena vuonna.henry-manni
 • Nooralotta Neziri, 100 m aidat
  Neziri voitti hallikaudella 2016 Växjön maaottelussa 60 metrin aitajuoksukilpailun. Hän voitti saman lajin Suomen mestaruuden Tampereella.Toukokuussa 2016 hän juoksi Espoossa 100 metrillä ennätyksensä 11,48, joka samalla rikkoi Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan 11,50. Kesäkuussa 2016 100 metrin aidoissa juoksemallaan Suomen ennätysajalla 12,82 hän rikkoi Rion 2016 olympiakisojen tulosrajan. Heinäkuussa Oulun Kalevan kisoissa hän voitti viidennen 100 metrin aitojen Suomen mestaruuden. Rion olympialaisissa 2016 Neziri juoksi välierässä ajan 13,04 ja karsiutui sillä loppukilpailusta.nolo-vaaka
 • Oskari Mörö, 400 m aidat
  Moninkertainen EM-kisakävijä, joka juoksi Rion olympialaisissa 400 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen.oskari-moro
 • Emmi Parkkisenniemi, lumilautailu
  Kuuluu lumilautailun nuorten maajoukkueeseen ja vuonna 2016 hän ylsi voittoon World Rookie Tourilla Oslossa.emmi-parkkisenniemi
 • Joona Kangas, ski slopestyle
  Ski Slopestylen nuorten maailmanmestari vuodelta 2014 ja hänet on valittu lajinsa maajoukkueeseen myös kaudelle 2016–17.joona-kangas
 • Anna Haataja, suunnistus, kestävyysjuoksu
  Monipuolinen kestävyysurheilija, joka voitti nuorten MM-kultaa vuoden 2016 pitkän matkan suunnistuksessa ja MM-hopeaa suunnistusviestissä.anna-haataja
 • Riikka Honkanen, alppihiihto
  Vuonna 2017 alppihiihdon nuorten MM-kilpailuissa Ruotsin Åressa suurpujottelussa 4. sija ja pujottelussa 5. sija. Alppilajien SM-kisoissa 2017: suurpujottelussa kultaa ja pujottelussa hopeaa. Pronssia vuoden 2016 nuorten talviolympialaisissa Lillehammerissa sekä nuorten MM-hopeaa suurpujottelusta Sotšissa.