Takaisin arkistosivulle
5.10.2015 | Uutiset

VVO-konsernissa vietetään energiansäästöviikkoa joka päivä

VVO-konsernissa vietetään energiansäästöviikkoa joka päivä. Silti tänään 5.10. käynnistyvä virallinen valtakunnallinen energiansäätöviikko huomioidaan erikseen pidettyjen perinteiden muodossa. VVO:lla on muun muassa monivuotinen tapa palkita työntekijöitä hyvistä energiansäästötöistä. Henkilöstölle jaetaan lisäksi pieniä energiansäästötehtäviä, joita voi kuvata tai videoida ja jakaa intran kautta kaikkien iloksi.

Energiansäästöviikko

Ympäristö-, energia- ja ilmastotyö on ajankohtaista VVO:lla muutoinkin. VVO on vastikään liittynyt Climate Leadership Counciliin (CLC) ja torstaina 1.10. VVO järjesti yhdessä WWF:n ja CLC:n kanssa yritysten ilmasto- ja ympäristötyöhön pureutuvan miniseminaarin Saving Planet A. Tilaisuudessa kuultiin näkökulmia ilmasto- ja ympäristötyöhön asumisesta ja työelämästä ravinnon ja liikunnan kautta taiteeseen. Yleisölle avattiin myös, kuinka ilmastonmuutos on liiketoimintaa.

VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen kuvasi tilaisuudessa konsernin vastuullisuuden pitkät perinteet. Se ei ole erillistekemistä vaan pitkäaikainen tapa toimia kaikilla osa-alueilla. Hyvintekeminen ympäristön ja ihmisten suhteen lähtee halusta tehdä oikeita asioita oikein ja tulevaisuuden horisonttia tähyten: mikä on fiksua nyt, mikä tulevaisuudessa? Taloudellinen ja ekologinen harkinta lyövät kättä.

VVO:n vastuullisuustyön avulla on saavutettu hyviä tuloksia. Lämpötilan optimoinnilla on pudotettu kiinteistöjen lämmönkulutusta 15 prosenttia 10 vuoden aikana. Energiankäytöstä aiheutuvia ympäristövaikutuksia on vähennetty käyttämällä kiinteistösähkönä hiilivapaasti tuotettua energiaa. Käytetyn lämpöenergian tuotannon aiheuttamat hiilidioksidipäästöt vuonna 2014 olivat 63 000 tCO2, kun ne vuonna 2013 olivat 68 000 tCO2.

Kaukolämpöä käytetään lämmitysmuotona 99 prosentissa kiinteistöistä, ja VVO on lisännyt ilmanvaihdon lämmön talteenottoa rakennuskannassa lämpöpumppujen avulla. Korjausrakentamisen materiaalitehokkuutta on parannettu kehittämällä toimintamalli korjaustyömaiden jätelajittelun ohjaukseen sekä valvontaan, ja innovatiivisia ekologisia kohteita kuten Lauri Korpisen katu Vantaalla ja Airut-kortteli Helsingin Jätkäsaaressa toteutetaan säännöllisesti.

Jani Nieminen korosti, että VVO ei olisi ympäristötyössä näin pitkällä ilman asukkaita. Heitä ohjaamalla ja yhdessä oppimista mahdollistamalla VVO voi ylläpitää hyvää energiankulutuksen tasoa. Samalla sisäänajetaan myös uusia asumisen palveluita kuten yhteiskäyttöauto ja uuden ajan kierrätyshuone sekajätteen määrän vähentämiseen.