Takaisin arkistosivulle
4.10.2019 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje lokakuu 2019

Kojamon sijoittajauutiskirje julkaistaan pääsääntöisesti aina osavuosikatsausten ja niitä seuraavien roadshow-kiertueiden jälkeen. Uutiskirjeen tarkoituksena on käydä läpi sijoittajan kannalta ajankohtaisia asioita ja teemoja, joita Kojamoon sijoituskohteena liittyy. Kirjeessä ei anneta uutta, julkaisematonta tietoa. Uutiskirje on saatavilla Kojamon sijoittajasivuilla ja se on myös mahdollista tilata omaan sähköpostiin.

Q2/2019

Puolivuosikatsaus tammi–kesäkuulta 2019 julkistettiin 23.8.2019. Strategian toteutuminen eteni odotetusti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, ja liikevaihto, nettovuokratuotto ja kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta (FFO) kasvoivat. Täsmensimme myös vuoden 2019 näkymiä. Puolivuosikatsaus, siihen liittyvä esitysmateriaali, videotallenne puolivuosikatsauksen tiedotustilaisuudesta sekä siitä tehty transkripti ovat saatavissa Kojamon sijoittajasivuilla.

Roadshowt ja sijoittajatapaamiset

Kojamo kävi syyskuussa tapaamassa sijoittajia Zürichissä, Genevessä, Lontoossa, Frankfurtissa, New Yorkissa ja Chicagossa. Lisäksi osallistuimme OP Marketsin järjestämään institutionaalisille sijoittajille tarkoitettuun 1-on-1-päivään sekä Carnegien Real Estate -seminaariin Helsingissä ja DNB:n Nordic Real Estate & Construction -konferenssiin Oslossa. Osallistuimme myös eurooppalaisten listattujen kiinteistösijoitusyhtiöiden kattojärjestön EPRAn vuosiseminaariin, jossa tapasimme sijoittajia sekä myös toimitusjohtaja Jani Nieminen puhui asumisen teemapaneelissa. Kojamo sai myös tapahtuman yhteydessä tunnustuksen, kun vuoden 2018 vuosikertomuksemme ja tilinpäätöksemme palkittiin EPRAn kultatason tunnustuspalkinnolla.

Kuluneissa tapaamisissa on keskusteltu paljon Suomen markkinasta ja sen kehityksestä. Lisääntyneet epävarmuudet Saksan vuokra-asuntomarkkinoilla vaikuttavat kirvoittavan kysymyksiä myös siitä, miten vuokra-asumiseen liittyvä lainsäädäntö ja poliittinen ilmapiiri kehittyvät Suomessa. Suomi voidaan nähdä tässä suhteessa vakaana markkinana.

Vaikka käynnissä oleva strategiakautemme päättyy vasta vuoden 2021 loppuun, saamme paljon jo kysymyksiä, että mitä tapahtuu sen jälkeen. Kasvutavoitteemme on kasvattaa sijoituskiinteistöjemme käyvä arvo 6 miljardiin euroon, mutta hyvien investointimahdollisuuksien ilmaantuessa emme ole rajoitettuja siihen. Meillä on hyvät mahdollisuudet reagoida sopivan mahdollisuuden tullessa, ja toisaalta teemme vain investointeja, jotka täyttävät omat kriteerimme niin sijainnin kuin tuottovaatimusten suhteen. Keskitymme strategiamme, kannattavan kasvun toteuttamiseen.

Tiedotimme aiemmin kesällä, että muutamme käyvän arvon arvostusmenetelmäämme transaktiopohjaisesta tuottopohjaiseen, jotta olisimme vertailukelpoisempia suhteessa eurooppalaisiin verrokkeihimme. Tämä muutos on saanut positiivista palautetta, ja siitä on seurannut lisäkysymyksiä liittyen muutoksen aikatauluun ja vaikutuksiin. Emme pysty vielä kertomaan tarkemmin muutoksen aiheuttamista vaikutuksista: menetelmän vaihtoon liittyvä selvitystyö on käynnissä, ja tiedotamme mahdollisista vaikutuksista, kun valmistelut ovat edenneet riittävän pitkälle.

Vastuullisuuteen liittyvät teemat ovat myös nousseet yhä tärkeämpään rooliin keskusteluissa, ja useat sijoittajat ovat kertoneet sisällyttävänsä vastuullisuuteen toimintaan liittyviä mittareita jatkossa myös arvostusmalleihinsa. Kojamolla vastuullinen toiminta on läsnä jokapäiväisessä tekemisessämme, mutta jatkossa aiomme myös kehittää vastuullisuusraportointiamme ja näin tehdä tätä työtä paremmin näkyväksi.

Muuta ajankohtaista

SEB aloitti Kojamon seurannan syyskuun alussa. SEB:n seurannan aloituksen jälkeen Kojamoa seuraa nyt yhtiön tietojen mukaan kuusi analyytikkoa.

Olemme lisäksi tiedottaneet asuntojen myynneistä ja ostoista. Keväällä kerroimme käynnistäneemme käänteisen tarjouskilpailun, jossa pyysimme rakennusyhtiöiltä ehdotuksia noin 100 miljoonan euron investointiaihioista. Tämän seurauksena tiedotimme elokuun lopulla sopimuksista SRV:n ja Hausian kanssa yhteensä yli 900 asunnon rakentamisesta Helsingin seudulle. Kummassakin sopimuksessa kohteiden alkutuotto on noin 4 prosenttia. Ensimmäinen toteutunut kauppa yhteistyösopimuksesta SRV:n kanssa tiedotettiin syyskuun lopulla, kun ostimme 42 uutta asuntoa Keravalta. Heinäkuussa ostimme myös Helsingin ydinkeskustasta 18 asuntoa.

Lisäksi sovimme heinäkuussa 478 asunnon myynnistä Olo Asunnoille. Myynti oli osa sijoitusstrategiaamme, ja myytävät kohteet sijaitsivat pääsääntöisesti strategian mukaisten kasvukeskusten ulkopuolella.

Julkaisimme myös vuoden 2020 tulostiedotuksen ja yhtiökokouksen ajankohdat.

Syyskuun lopulla tiedotimme muutoksesta johtoryhmässä. Kehitysjohtaja Teemu Suilan kanssa sovittiin yhteisesti, ettei hän jatka Kojamon palveluksessa, ja työvelvoite päättyi heti. Uuden vastuuhenkilön etsintä on käynnissä ja vastuu liiketoiminnan kehittämisestä siirtyi siirtymäkaudeksi toimitusjohtaja Jani Niemiselle.

Tulevat tapahtumat

Kojamon hiljainen jakso alkaa maanantaina 7.10.2019, ja osavuosikatsaus tammi–syyskuulta 2019 julkaistaan 6.11.2019. Tulevista tapahtumista ja roadshowsta lisätietoa saatavilla Kojamon sijoittajakalenterista.

Maija Hongas, sijoittajasuhdepäällikkö, Kojamo Oyj, maija.hongas@kojamo.fi, puh. +358 20 508 3004

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Toimimme Suomen merkittävimmissä kasvukeskuksissa ja Lumo-brändimme tarjoaa vuokra-asumista sekä uudenlaisia palveluita kaupunkiasumiseen 50 vuoden kokemuksella. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

29.9.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2023

30.6.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje kesäkuu 2023

5.4.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje huhtikuu 2023

13.1.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje tammikuu 2023

30.9.2022 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2022