Takaisin arkistosivulle
30.8.2019 | Pörssitiedotteet

Kojamo Oyj: Kojamo ja SRV sopivat 527 Lumo-asunnon rakentamisesta

Kojamo Oyj Sisäpiiritieto 30.8.2019 klo 14:40

Kojamo ja SRV sopivat 527 Lumo-asunnon rakentamisesta

Kojamo Oyj ja SRV ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen noin 120 miljoonan euron arvoisten vuokra-asuntojen toteuttamisesta Helsingin Munkkivuoreen, Espoon Matinkylään ja Iivisniemeen, Vantaalle sekä Keravalle. Sopimus pitää sisällään yhteensä 6 kohdetta, joihin valmistuu yhteensä 527 Lumo-vuokra-asuntoa. Sopimukseen kuuluvien yksittäisten hankkeiden toteutuminen edellyttää tavanomaisten kaupan ehtojen täyttymistä. Sopimuksella ei ole merkittävää vaikutusta vuoden 2019 liikevaihtoon.

Kohteet valmistuvat vuosina 2019–2022 ja osa niistä on jo rakenteilla. Asunnot ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita. Kohteiden alkutuotto on noin 4 prosenttia.

Yhteistyösopimus on tulosta Kojamon keväällä järjestämästä niin kutsutusta käänteisestä kilpailutuksesta, jossa pyydettiin rakennusyhtiöiltä investointiaihioita suuruusluokaltaan noin 100 miljoonan euron hankekokonaisuuksille.

”Investointi tukee vahvasti tavoitettamme kasvattaa kiinteistöportfoliomme arvoa 6 miljardiin euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Uudet Lumo-asunnot sijaitsevat strategiamme mukaisesti suurimmissa kasvukeskuksissa hyvien julkisten yhteyksien ja palveluiden äärellä. Niihin tulee myös tarjolle jatkuvasti kehittyvä valikoima asumisen palveluita”, kertoo Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Kojamon strategiana on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun Suomen kasvukeskuksissa, joissa vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa kaupungistumisen ja vuokralla asumisen suosion kasvun vuoksi.

Lisätietoja:

Ville Raitio, Kojamo Oyj, liiketoimintajohtaja, omistaminen ja sijoittaminen, puh. 020 508 3012

Jakelu:

Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Toimimme Suomen merkittävimmissä kasvukeskuksissa ja Lumo-brändimme tarjoaa vuokra-asumista sekä uudenlaisia palveluita kaupunkiasumiseen 50 vuoden kokemuksella. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/