Leanheat: Kaukolämmön ohjausta tekoälyllä

Kaukolämmön ohjauksen tekoälyratkaisuja toimittava Leanheat Oy ja Kojamo solmivat lokakuussa 2018 sopimuksen, jonka mukaan Leanheatin tekoälypohjainen IoT-ratkaisu ohjaa jatkossa noin 26 000:n Kojamon omistaman asunnon sisälämpötilaa. Sopimus kattaa 80 prosenttia Kojamon asuntokannasta.

Leanheatin ennakoivaa tekoälyä hyödyntävä ratkaisu säätää automaattisesti kiinteistön lämmitystä asuntojen todellisen lämpötilan sekä sääennusteen perusteella, ehkäisee ylilämmitystä ja auttaa kiinteistön omistajaa tekemään asuntojen välisen tasapainon säätelyn aiempaa tarkemmin. Tällä on merkittävä vaikutus terveellisempään sisäilmaan ja ihmisten asumismukavuuteen sekä rakennusten energiankulutukseen ja hiilijalanjälkeen. Leanheat pienentää lämmityskuluja tyypillisesti noin 10 prosenttia.

Leanheat on maailman suurin kaukolämpörakennusten IoT-ratkaisu. Vuoden 2018 loppuun mennessä se on asennettu jo 100 000 asuntoon ympäri maailmaa, ja yhtiön tavoitteena on miljoona asuntoa vuoteen 2022 mennessä. Leanheat on täysin automaattinen ja itseoppiva järjestelmä, joka optimoi reaaliaikaisesti sekä yksittäisiä rakennuksia että kokonaisia rakennusryhmiä. Se auttaa kaukolämpöyhtiöitä käyttämään energiaa tehokkaammin ja pienentämään hiilijalanjälkeään.

Lue lisää: Leanheatin tekoälyratkaisu ohjaamaan 26 000 asunnon lämpötilaa