Case: Asumisen ammattilaiset

18.08.2017
TYÖPAIKKA

Ville Savon syvämmestä saa myyntityöstä virtaa

Ville Kilpi toimii Kojamo-konsernissa myyntipäällikkönä. Hän on koulutukseltaan tradenomi, ja on tehnyt ahkerasti töitä jo pienestä pitäen. Alun perin Ville on kotoisin pienestä kylästä ”savon syvämmestä”, jossa hän on käynyt koulut lukioon saakka. Aika pian valmistumisensa jälkeen Ville sai töitä Kojamosta, ja onkin jäänyt sille tielle.

– Aloitin työt lokakuussa 2012 asiakaspalvelussamme. Siihen aikaan palvelimme Helsingin ja Espoon asiakkaita täällä Mannerheimintien pääkonttorilla. Asiakaspalvelussa olin noin puoli vuotta, jonka jälkeen aloitin työt myyntineuvottelijana ja Helsingin, Espoon ja Vantaan toimitilavastaavana.

Lumo-verkkokaupan vauhdikas menestys

Ville on ollut mukana kehittämässä ja ottamassa käyttöön vuonna 2015 julkaistua Lumo-verkkokauppaa, josta asiakas voi vuokrata kodin suoraan itse. Verkkokauppavastaavan työn ohella tehtäviin kuuluivat edelleen myös toimitilavastaavan työt. Lisäksi Ville pääsi kouluttamaan myös kollegansa toimitila-asioiden pariin.

– Aloitin tiiminvetäjänä syyskuussa 2016, jolloin meitä oli kolme henkilöä pyörittämässä Lumo-verkkokauppaa. Tammikuussa 2017 perustimme uuden verkkokaupasta vastaavan tiimin, johon kuului lisäkseni viisi vuokrausmanageria. Sain kunnian olla vetämässä tätä muutosta myyntipäällikkönä, ja tehdä töitä taas kerran loistavien henkilöiden kanssa.

Villen työtehtäviin kuuluu tarjota omalle tiimilleen paras mahdollinen työn tuki ja että kaikki sujuu helposti, jotta tiimin muut työntekijät voivat keskittyä työhönsä ongelmitta.

– Kannustan omaa porukkaa itsenäisiksi tekijöiksi, jotka tietävät mistä apua saa kun siihen on tarvetta. Näin motivaatio pysyy myös kiireen tai muutosten keskellä.

Lumo-verkkokauppa on osoittautunut menestykseksi, jonka kautta tehdään jo satoja vuokra-sopimuksia kuukaudessa.

Tiimin yhteishenki on palkitsevaa

Ville kertoo työnsä olevan palkitsevaa, sillä hänen tiiminsä on luonut erittäin loistavan yhteishengen. Lisäksi myyntiyksikön sisällä asiat rullaavat hyvin. Kojamossa käytössä oleva #HyväMe toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla Villen tiimissä.

– Kehitämme tiimini kanssa Lumo-verkkokauppaa ja vastaamme pääkaupunkiseudun muuttokorjausbudjetista. Yhdessä pyöritämme myös Lumo-verkkokauppaa pääkaupunkiseudun kohteiden osalta, jossa tarjonta lisääntyy päivä päivältä.

Kojamon uudistuminen tekee työstä kiinnostavaa

Ville kertoo, että Kojamon uudistuminen on ollut viimeisen viiden vuoden aikana kovempaa kuin koskaan. Työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja työntekijöiden mielipiteet on otettu hyvin huomioon.

– Tietotaitoa tässä talossa on aivan valtavasti, kun vaan muistamme käyttää sitä hyväksemme ja kommunikoida tarpeeksi.

Ville on viihtynyt Kojamolla erittäin hyvin, sillä työ on ollut mielekästä ja henki hyvä.

– Muutokset kuuluvat tähän alaan ja etenkin tähän aikaan, joten totta kai niiden aikana näkee haparointia puolella jos toisella. Mielestäni näin suurta porukkaa ajatellen nekin ovat menneet oikein mallikkaasti.

Ville listaa omaan viihtyvyyteensä vaikuttaneita arjen asioita, jotka kaikilta välillä unohtuvat: hyvät työtilat, nykyaikaiset laitteet, yrityksen omassa kehityksessä olevat tietojärjestelmät, vapaus tehdä asioita omalla tavalla sekä se, että sinua kuunnellaan.

– Nykyisessä työtehtävässä minua motivoi suuresti oman porukan onnistumiset ja rohkea uudistaminen sekä asiakkaiden aidot hyvät palautteet. Eräs viisi vuotta sitten minulla ollut asiakas ottaa vieläkin yhteyttä, kun hänelle tulee tarvetta vuokrakodille tai toimitiloille.

Kojamo Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.