Takaisin arkistosivulle
20.8.2024 | Työntekijätarinat

Aleksi Saari valikoitui Kojamon vuoden 2024 kesätyöntekijäksi – ”Hän on oikea kultakimpale”

Kojamolla palkitaan joka vuosi vuoden kesätyöntekijä. Valinta pohjautuu esihenkilöiden perusteluihin. Vuonna 2024 voittajaksi valikoitui useamman vuoden kesäkojamona työskennellyt Aleksi Saari.

Aleksi Saari työskentelee Lumo-kotien isännöitsijänä Lappeenrannassa. Isännöitsijän tehtävien lisäksi Saari on laajentanut osaamistaan myös myynnin puolelle. Saaren monipuolinen osaaminen korostui esihenkilöiden palautteissa.

”Aleksi tuntee, tietää ja hallitsee Lappeenrannan alueen täydellisesti. Hänen työnkuvansa on laajentunut myös myynnin ja teknisen osa-alueen puolelle. Hän hoitaa esimerkillisesti kaikki isännöinnin työtehtävät: tarkastukset, asiakasilmoitukset ja remontit. Näiden lisäksi hän on hoitanut myös vaativia korjaus- ja ylläpitohankkeita sekä myyntineuvotteluja”, isännöinnin aluepäällikkö Harri Lehtonen kertoo.

Aleksista huokuu kaikki Kojamon arvot täydellisesti.

”Aleksista huokuu kaikki Kojamon arvot täydellisesti. Aleksissa löytyy ennen kaikkea hinku onnistua annetuissa työtehtävissä, ilo palvella asukkaat ja asiakkaat henkilökohtaisesti kasvotusten, sekä rohkeus uudistaa ja hypätä eri tilanteissa sinne syvään päätyyn oppimaan uutta”, Lehtonen jatkaa.

Saari on ollut kesäkojamona viitenä kesänä sekä tämän lisäksi talvisin tuntityöntekijänä. Hän aloitti Kojamolla ensimmäisen kerran vuonna 2016 tuntityöntekijänä. Saari on myös opiskellut koko tämän ajan Lappeenrannassa.

”Hän on saanut hienosti sovitettu työn ja opiskelun yhteen ja ollut usean vuoden ajan korvaamaton apua Lappeenrannassa”, tiiviisti yhteistyötä Saaren kanssa tekevä myyntipäällikkö Asta Lahtinen kertoo.

”Aleksi on ammattitaitoinen, ymmärtää kokonaisuuksia, asioiden priorisoinnin ja tuntee talomme Lappeenrannassa kuin omat taskunsa. Aleksi osaa vaivatta kaikki järjestelmämme, on ammattilainen asiakaspalvelussa ja hänellä on todella asenne kohdallaan. Hän on oikea kultakimpale”, Lahtinen summaa.

Kun esihenkilö kertoi Saarelle voitosta, hän kertoo olleensa aidosti yllättynyt.

”Vaikka teenkin tällä hetkellä yksin töitä Lappeenrannassa, niin kyllä yhdessä onnistutaan. On helppoa tehdä työtä, kun on ihmisiä ympäriltä, joilta pyytää apua”, Saari kertoo.

Saari kehuu ympärillä olevaa tiimiä. Hän tekee aktiivisemmin yhteistyötä Oulun myynnin, sekä Jyväskylän ja Kuopion isännöinnin kanssa.

Kun Saarta pyytää kertomaan terveiset muille kojamolaisille, hän summaa:

”Onnistuminen on joukkuelaji, joten tiiminä onnistumme.”

Lue lisää vuosien 2022 ja 2023 kesätyöntekijöistä.