Takaisin arkistosivulle
29.8.2024 | Työntekijätarinat

10 vuotta Lumo-kotien asiakaskokemusta rakentamassa: ”Päivääkään en vaihtaisi pois”

Pitkän linjan kiinteistöalan ammattilainen Harri Lehtonen on ollut mukana rakentamassa Lumo-kotien asiakaskokemusta Lumo-brändin syntymästä lähtien.

Lumo-kotien aluepäällikkö Harri Lehtonen

Harri Lehtosella on takanaan pitkä ura kiinteistöalalla. Ennen Kojamoa ja Lumo-kotien pariin siirtymistä Lehtonen toimi toimitilapuolella yli 20 vuotta. Alkuvuodesta 2014 Lehtoselle tarjoutui mahdollisuus katsoa alaa uudesta näkökulmasta, asuntoliiketoiminnan puolelta.

”Oli mielenkiintoista hypätä mukaan asuntobisnekseen, josta minulla ei ollut niin vahvaa kokemusta. Pääsin sopivasti mukaan muutokseen, kun Lumo-brändiä lähdettiin kehittämään. Päivääkään en vaihtaisi pois”, Lehtonen muistelee kulunutta vuosikymmentä.

Alkuun Lehtonen vastasi aluepäällikkönä Jyväskylän alueen Lumo-kotien vuokrauksesta ja isännöinnistä, lisäksi myös projektipäälliköt kuuluivat Lehtosen tiimiin. Nykyisin hän toimii Lumo-kotien Keski-Suomen aluepäällikkönä vastaten Jyväskylän lisäksi Kuopion ja Lappeenrannan isännöinnistä.

Meidän Keski-Suomen porukka on yksinkertaisesti paras.

”Meidän Keski-Suomen porukka on yksinkertaisesti paras, yhteen hiileen puhaltava porukka. Hyvä työilmapiiri on syy, jonka takia olen viihtynyt samassa talossa näin pitkään. Parempaa tiimiä saa hakea – eikä taatusti löydy helpolla”, Lehtonen ylistää.

Keski-Suomen tiimi on Lumo-asukkaiden asiakastyytyväisyyttä mitatessa ja muun Suomen tiimeihin verrattuna monesti paras. Mikä on Lehtosen onnistumisen salaisuus?

”Hyvä yhteishenki. Meillä on sopiva sekoitus erilaisia ihmisiä ja avoin keskusteluilmapiiri. Emme ole kokeneet, että olisi erikseen myyntineuvottelijan, isännöitsijän tai kiinteistösihteerin töitä, vaan kaikki työt ovat yhteisiä. Rennoissa kahvipöytäkeskusteluissa jaamme onnistumisia, ja tarvittaessa heikompiakin hetkiä.”

Oman suosikki Lumo-talon nimeäminen ei ole Lehtoselle helppo tehtävä.

”Meillä on paljon viihtyisiä taloja, mutta jos jonkun nostan ylitse muiden, niin Jontikka 4 Lutakossa Jyväskylässä. Sen ylimmän, kahdeksannen kerroksen parvekkeilta avautuu huikeat näkymät yli Jyväskylän sataman Jyväsjärvelle ja Päijänteelle.”

Ilmakuva Jontikka 4 Lumo-talon maisemista Jyväskylästä.

Missä Lehtonen näkee itsensä seuraavan kymmenen vuoden kuluttua? Edelleen Lumo-kotien asiakaskokemusta rakentamassa?

”Ehkäpä annan nuoremmille tilaa ja siirryn vapaaherraksi – tai sitten en malta poistua talosta koskaan.”